Viaplay lanserar nya poddsatsningen Viaplay Vinter Podcast

14 november 2023

Viaplay sänder samtliga tävlingar i världscupen i längdskidor och inför den här säsongen utökas bevakningen med den nya poddsatsningen Viaplay Vinter Podcast, som leds av Viaplayprofilerna Anna-Karin Strömstedt och Ludvig Svan. Podden har premiär nu på onsdag den 15 november och går att lyssna på där poddar finns.
 – Nu får vi chansen att berätta ännu mer om vad som händer bakom kulisserna i skidvärlden och ännu mer utrymme att diskutera de senaste snackisarna, säger expertkommentatorn Anna-Karin Strömstedt. 

På fredag den 24 november inleds världscupen i längdskidor med tävlingar i finska Ruka och för tredje säsongen i rad sänds tävlingarna på Viaplay och TV6. Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling och William Poromaa är bara några av stjärnorna som står redo att kasta sig ut i spåret – och säsongens stora höjdpunkt är givetvis Tour de Ski som avgörs vid årsskiftet. Viaplay utökar nu sin redan omfattande bevakning av världscupen i längdskidor med den nya podcasten Viaplay Vinter Podcast.

– Helgerna under vintersäsongen är extremt intensiva och engagerar miljoner svenskar, men vi har känt att vi vill prata skidor i veckorna också och nu fyller vi det tomrummet med vår nya poddsatsning Viaplay Vinter Podcast, säger Lotta Folcker, sportchef på Viaplay i Sverige.

Programledare i podcasten är Ludvig Svan och vid sin sida kommer han att ha expertkommentatorn Anna-Karin Strömstedt. Båda två kommer bevaka världscupen vecka efter vecka, på plats ute i skidvärlden, för Viaplay.

– Det ska bli fantastiskt roligt att göra det här tillsammans med Anna-Karin. Det kommer inte bara vara vi två som pratar med varandra, utan vi kommer också bjuda in flera gäster under resans gång. I premiäravsnittet kommer vi till exempel få besök av en åkare som vunnit 18 VM-guld, säger Ludvig Svan. 

Viaplay Vinter Podcast har premiär nu på onsdag den 15 november. Nya avsnitt släpps varje onsdag, hela vintern och finns att lyssna på där poddar finns. 

Länk till trailer: https://open.spotify.com/episode/1sVTpGLTuEaNi7OnQrfXwJ

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

Presskontakt för vårt kriminnehåll och talesperson för Viaplay Sport