Aprilpremiärer på Viaplay

25 mars 2024

April är månaden då färgerna börjar komma tillbaka i naturen. Utbudet på Viaplay bjuder på både färgsprakande premiärer och profiler. I den nya dramakomediserien Allt och Eva följer vi Eva (Tuva Novotny) som bestämmer sig för att skaffa barn genom insemination, vilket kompliceras när hon får känslor för sin danska donator. Dessutom radas de norska succéerna upp på rad. Först ut gör Gunilla Persson entré i norska matlagningsprogrammet Camp Kulinaris. Dessutom blir det spännande kriminaldrama i Wisting och true crime i Norska Fall. Action och adrenalinkickar bjuds det på i Expend4bles och Gran Turismo. I den nionde säsongen av Svenska Truckers åker vi återigen ut på vägarna. Upptäck detta och mycket mer på Viaplay i april. 

SERIER 


Allt och Eva 

Genre: Drama/Komedi 
Premiär på Viaplay 21 april 

I den humoristiska dramakomedin Allt och Eva får vi följa Eva (Tuva Novotny), en kvinna som verkligen inte tror på kärleken. Hon drömmer om barn och bestämmer sig för att åka till Köpenhamn och inseminera sig. Valet av spermadonator faller på Mads (Joachim Fjelstrup), en karismatisk man som vid första anblicken verkar vara det perfekta valet. Men när ögonblicket för inseminationen närmar sig, börjar Eva ifrågasätta sitt val och söker i hemlighet upp sin spermadonator. Han visar sig vara en väldigt trevlig dansk man - och inte alls psykopat som Eva var orolig för. Nöjd åker Eva hem till Stockholm igen, nu med ett danskt embryo i magen. Så en vacker dag ringer det på dörren och utanför står Mads som inte kunnat sluta tänka på Eva. Hennes liv blir genast extremt komplicerat när hennes lögner börja växa i samma takt som hennes mage. För inte kan det väl vara så att hon börjar få känslor för Mads? I serien ser vi förutom Tuva Novotny och Joachim Fjelstrup flera kända svenska namn som Sissela Kyle, Sanna Sundqvist, Jason “Timbuktu” Diakité, Bengt Braskered, Oscar Töringe, Johan Hedberg och Björn Kjellman. 


Camp Kulinaris s7 
Genre: Reality 
Premiär på Viaplay 8 april 

För den sjunde sommaren i rad, bjuder den norska stjärnkocken Kjartan Skjelde in en grupp kändisar att driva en restaurang i idylliska Portør. Kjartan utmanar kändisarna i välbekant stil med avancerade rätter, olika teman och krävande arbetsmetoder i köket. I detta populära norska matlagningsprogram har flera svenskar tidigare varit med och tävlat såsom Maria Montazami och Anna Anka. Nu är det dags för nästa stjärna från Svenska Hollywoodfruar att testa sina matlagningskunskaper. I den nya säsongen tävlar nämligen Gunilla Persson vilket knappast lär gå någon obemärkt förbi. Vi vågar lova att säsongen bjuder på glädje, en gnutta drama och insikten från några (inte alla) deltagare att de faktiskt är väldigt bra på att laga mat.  

Boligkjøp i blinde s2 
Genre: Lifestyle 
Premiär på Viaplay den 18 april 

Svenska versionen av Husköp i Blindo med Carin da Silva, Lena Nyholm och Sebastian Stojanovic blev en tittarsuccé när det hade premiär i fjol. Nu är den norska föregångaren Boligkjøp i blinde tillbaka med en andra säsong. Husexperten Karianne Amlie fortsätter att hjälpa norska familjer att hitta det perfekta hemmet. 

Svenska Truckers s9  
Genre: Workplace reality 
Premiär på Viaplay och TV3 den 15 april 

I säsong nio av Svenska Truckers fortsätter vi att följa yrkesförarna som jobbar dygnet runt med att leverera alla olika typer av gods genom landet – och utför viktiga samhällsinsatser som håller Sverige i rullning, från norr till söder.
 

Norska fall s5 
Genre: Truecrime 
Premiär på Viaplay den 24 april 
 
Denna dokumentärserie berättar om några av Norges mest kända brottsfall. Vi får en helt ny inblick i utredningen och jakten på den skyldige genom de som var närmast fallen. 

 

Wisting s4 
Genre: Kriminaldrama 
Premiär på Viaplay 11 april 

I den kommande säsongen av den hyllade serien Wisting ställs den erfarna kriminalkommissarien William Wisting (Sven Nordin) inför sitt tuffaste fall någonsin. En ung brittisk pojke försvinner spårlöst från sitt hotell i Larvik. Samtidigt hittas en hotellanställd, med nära relation till pojkens familj, mördad. När flera familjehemligheter avslöjas misstänker William Wisting att det kan ligga ett personligt motiv bakom pojkens försvinnande. Det finns också ett enormt internationellt tryck på Wisting och hans poliskollegor att lösa mordet och hitta den brittiska pojken innan det är för sent.
 
Andra utvalda seriepremiärer på Viaplay i april 
 
4 april 
The Blacklist s6 

8 april 
Aussie Lobster Hunter s4 
Aussie Gold Hunters s4 
 
10 april 
The Life & Trials of Oscar Pistorius 
 
12 april 
Vennebyen s1 och s2 

15 april 
Lost Home Movies of Nazi Germany 
Auschwitz – One Day 
OJ: Made in America 
 
16 april 
Deadmans Curse: The Lost Spanish Gold s2 
Modern Love s1-2 
 
17 april 
Offside: The Harold Ballars Story 
 
19 april 
Angry Birds Slingshot Stories s3 
 
22 april 
Massive Africa 
Wild New Zealand 
 
25 april 
Goliath s1-4 

26 april 
Hello Kitty: Super Style! S1 

29 april 
Upload s1 

FILMER 


Expend4bles 

Genre: Actionthriller 
Premiär på Viaplay den 5 april 

Elitlegosoldaterna återförenas i Expend4bles! Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture och Sylvester Stallone får för första gången sällskap av 50 Cent, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Iwais, Jacob Scipio, Levy Tran och Andy Garcia. Beväpnade med alla vapen de kan få tag på, och med färdigheter att kunna använda dem, är The Expendables världens sista försvarslinje och teamet som tillkallas när inga andra alternativ återstår. De nya medlemmarnas stilar och taktiker kommer att ge "nytt blod" en helt ny innebörd. 

Talk to me 
Genre: Skräck/thriller 
Premiär på Viaplay den 12 april 
 
Ett kompisgäng har listat ut hur man frammanar de döda med hjälp av en balsamerad hand. Adrenalinkicken varje gång de lyckas blir snabbt beroendeframkallande, men när försöken går för långt släpps okontrollerbara övernaturliga krafter loss och gränsen till de dödas värld börjar suddas ut. Sophie Wilde, Alexandra Jensen, Joe Bird och Otis Dhanji är några av skådespelarna som syns i denna skräckinjagande film.  

Gran Turismo 
Genre: Actiondrama 
Premiär på Viaplay den 19 april 

Gran Turismo är baserad på den otroliga sanna historien om ett team av osannolika underdogs - en gamer från arbetarklassen (Archie Madekwe), en misslyckad före detta racerförare (David Harbour) och en idealistisk motorsportchef (Orlando Bloom). Tillsammans riskerar de allt för att ta sig an den mest prestigefyllda sporten i världen. Gran Turismo är en inspirerande, spännande och actionfylld berättelse som bevisar att ingenting är omöjligt när man drivs av sin inre drivkraft. 


Maggie Moore(s) 
Genre: Crime, komedi, mystik 
Premiär på Viaplay den 26 april
 
Ett bisarrt dubbelmord i en sömnig ökenstad skakar polischefen Jordan Sanders (Jon Hamm). De två kvinnorna har ingen uppenbar koppling till varandra, men båda heter Maggie Moore. När Sanders möter Rita (Tina Fey), granne till en av de mordmisstänkta, börjar pusselbitarna falla på plats. Men fallet blir alltmer komplicerat när de båda dras till varandra, och inleder en distraherande romans mitt i polisutredningen. För att kunna lösa fallet, och få ordning på sitt liv igen, måste Sanders tackla en röra som inkluderar opålitliga vittnen, intriganta äkta män och en excentrisk yrkesmördare. 

Andra filmpremiärer på Viaplay i april  

21 april 
Asterix: The Secret of the Magic Potion 
Queenpins 
The Time Traveler’s Wife 
Radioactive 
Breaking News in Yuba County 
Pettson och Findus – Findus flyttar hemifrån 
The Grey 
Exposed 
Knock Knock 
Palm Springs 
City of God 
2067 
I Still See You 
Largo Winch 
The Farewell 
Guns Akimbo 
Starred Up 
Prisoners of The Ghostland 
21 Jump Street 
Light of My Life 
Song to Song 
22 Jump Street 
Our Friend 
Becoming Jane 
Blacklight 
Iron Mask 
 
4 april 
The Contractor 
Last Sentinel 
 
6 april 
Three Thousand Years of Longing 
 
9 april 
American Underdog 
 
11 april 
King of Killers 
 
13 april 
Anything’s Possible (What If?) 
 
16 april 
Resident Evil: Welcome to Raccoon City 
 
18 april 
Resurrection 
 
20 april 
Mr. Malcom’s List 
 
25 april 
All Your Faces 

27 april
Into the Deep 

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor