Gå till huvudinnehåll

Brutal bilkapning på bensinstation - här är veckans fall i Efterlyst

18 september 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 välkomnar programledaren Hasse Aro tittarna tillbaka till Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Dessutom får vi se ett nytt avsnitt av Svenska Fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 19 september, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

UMEÅ: Bilbrandsinferno skakade Umeå 

Efterlyst är i Umeå och skildrar den våg av bilbränder som inträffade på natten mellan förra fredagen och lördagen. Totalt hade uppemot 20 bilar fattat eld på ett flertal olika platser, så att räddningstjänsten inte hann med och åtskilliga bilar blev totalförstörda. Efterlyst har pratat med flera drabbade bilägare som vaknade i chock. 

UPPSALA: Vem var den döde mannen i Fyrisån? 

Efterlyst hjälper polisen i Uppsala med att få tips som kan leda till att mannen som hittades i Fyrisån den 17 juni identifieras. Två tonårspojkar som paddlade kajak i Fyrisån gjorde den makabra upptäckten i närheten av Studenternas idrottsplats, men polisen har ännu inte lyckats identifiera mannen, trots att man har hans DNA och fingeravtryck.    

ANEBY: Marodör skjuter bilister i centrala Aneby 

Efterlyst har åkt till Aneby i Småland för att hjälpa polisen få stopp på den eller de personer som under sommaren skjutit mot bilar i närheten av Systembolaget på Köpmansgatan. Polisen räknar med att mellan tio och femton bilar blivit beskjutna med metallkulor, troligen avfyrade från ett luftvapen. 

GÖTEBORG: Brutal bilkapning på bensinstation 

Efterlyst visar bilder från bilkapningen på bensinstationen Circle K i stadsdelen Eriksberg i Göteborg den 3 september. När en man stannar till för att tanka sin gråa BMW 550, rusar två maskerade män fram och överöser honom med sparkar och slag. De stjäl sedan hans bil, som inte återfunnits.  

SÖDERKÖPING: Säsongen för båtmotorstölder är igång igen 

Efterlyst besöker Söderköping, där man haft stora problem med stölder av båtmotorer under en längre tid. Stöldligor har specialiserat sig på att göra raider och tömma mindre marinor på utombordare. Vi har träffat drabbade båtägare och går tillsammans med polisen igenom vad man kan göra för att skydda sig. 

 

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige:

fredrik.jonsson@viaplaygroup.com

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.