Brutalt knivrån på Systembolaget fångas på övervakningsfilm - här är veckans fall i Efterlyst

7 februari 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Följt av nya avslöjanden kl 21.00 i dokumentärserien Peter Mangs - En seriemördares hemlighet, del två, på Viaplay och TV3. 

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 8 februari, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

NORRKÖPING: Polisen söker mördarvittne
Efterlyst hjälper polisen att söka efter det vittne som mötte mördaren. I november sköts en man i 20-årsåldern till döds på en restaurang i Norrköping. Ett anonymt vittne har sannolikt mött mördaren på gatan, men trots många försök har polisen ännu inte fått kontakt.

NORA: Brutalt knivrån på Systembolaget
Efterlyst tar upp knivrånet mot Systembolaget i Nora den 23 november 2023. Tre knivbeväpnade män trängde sig in vid stängningsdags och tvingade två ur personalen att öppna kassaskåpet. Allt filmades av fyra övervakningskameror och de anställda berättar om skräcken.

LAHOLM/SVERIGE: Våg av kopparstölder
Efterlyst granskar den våg av kopparstölder som skett över hela landet. I Laholm hittades en lastbilschaufför medvetslös på en rastplats. Borta var hela trailern fylld med koppar till VVS-montage värt miljonbelopp. I Mellansverige har kyrktak även plundrats.

STOCKHOLM: Åldringsbrotten allt mer cyniska
Efterlyst berättar om de åldringsbrott i Stockholm som sker med alltmer sofistikerade metoder. I Sollentuna kom falsk vårdpersonal hem till 96-åriga Gunnel efter att hon lämnat blodprov på vårdcentralen. Personen sa att hon måste till sjukhus fort, och plundrade då hennes värdesaker. Ytterligare två fall med samma tillvägagångssätt i Sollentuna följde.

STOCKHOLM: Teaterlajvande ska stoppa åldringsbedrägerier
Efterlyst besöker Älta Kulturknut, strax söder om Stockholm, där Anette från Sveriges pensionärsförbund och Ola från pensionärernas riksorganisation startat forumteater för pensionärer. Här får man genom att spela upp scenarier lära sig hur man ska undvika att bli bedragen och bestulen.

ANGERED: Ceda stoppade rånförsök med snöbollskastning
Efterlyst fortsätter sina nomineringar för Civilkuragepriset. 75-åriga Ceda stoppade ett ungdomsgäng från att fullborda ett rånförsök genom att ta till det enda hon kunde komma med: att kasta snöbollar. Rånarna flydde och polisen hyllar hennes modiga insats.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: ruben.labbe@viaplaygroup.com 

Efterlyst är ett av Sveriges äldsta tv-program, som startade 1990 och har under sina nu 63 säsonger hjälpt polisen att lösa ett stort antal grova brott, främst tack vare tittarna. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion och på plats där brotten händer, runt om i Sverige. Tittarna får inte bara de senaste nyheterna utan också en helhetsbild av de aktuella brotten, som ofta kan vara svåra att överblicka när rubrikerna briserar i medierna. Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)