Då får Viaplays dokumentär Livet efter Catwalk premiär

8 maj 2024

Den 4 juni är det premiär för Viaplays nya dokumentär Livet efter Catwalk. I uppföljaren till Catwalk - från Glada Hudik till New York fortsätter vi att följa vännerna från Glada Hudik-teatern och får ta del av hur deras liv förändrats efter den internationella succén. Vi får även följa hur Catwalk engagerat och inspirerat skolor till att prata om allas rätt att skina. Här är den officiella trailern. 
- Jag känner mig mycket gladare nu. Jag har blivit mer självständig och har fått fler kompisar, säger Emma Örtlund i filmen.  

I den första filmen fick vi följa Emma Örtlund och hennes vänner Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg när de följde sin dröm om att erövra catwalken i New York. I uppföljaren Livet efter Catwalk får tittarna nu se hur deras liv har förändrats sedan dess. 

- Efter att jag hade gjort färdigt filmen Catwalk fick jag chansen att vara med i sommarpratarna 2020, Skavlan, bli plåtad som fotomodell, skådespelare i Ica-reklamen. Jag har designat mitt egna Rosa bandet och jag fick dela ut pris på Elle-galan, säger Emma Örtlund i filmen och fortsätter:  

- Jag känner mig mycket gladare nu. Jag har blivit mer självständig och har fått fler kompisar.  

I Livet efter Catwalk repeterar ensemblen inför en stor gala i Avicii Arena. Vi bjuds återigen in i deras värld när de går modevisning och Emma Örtlund avslutar eventet med att hålla ett brandtal inför en fullsatt arena, med gäster som prins Carl Philip och prinsessan Sofia i publiken.  

Filmen ger även en inblick i hur Catwalk inspirerat och engagerat skolor runt om i landet, med över 90 000 elever som deltagit i ett särskilt undervisningsprogram om filmen och budskapet om att låta varje individ lysa. 

- Det viktigaste för mig är att det här Catwalk-projektet ska bli långsiktigt, säger Glada Hudiks-grundare Pär Johansson i filmen.

Livet efter Catwalk har premiär på Viaplay och TV3 den 4 juni. Se den officiella trailern här.  

Livet efter Catwalk är producerad av Storyfire för Viaplay Group. Producent är Pelle Ohrgren och regissör är Johan Skog, som båda tidigare stod bakom Catwalk - från Glada Hudik till New York

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor