Då får Viaplays dramakomediserie Allt och Eva premiär - här är officiella trailern

27 mars 2024

Loading the player...

Den 21 april är det premiär för Viaplays dramakomediserie Allt och Eva, med Tuva Novotny i huvudrollen. Serien handlar om Eva som bestämmer sig för att skaffa barn på egen hand och åker till Köpenhamn för att få donerad sperma. Livet blir genast väldigt komplicerat när hennes lögner eskalerar i samma takt som gravidmagen växer. Se den officiella trailern här. 

Eva (Tuva Novotny) tror inte på kärlek. Hon åker till Köpenhamn för att skaffa barn på egen hand på en klinik. Hon väljer en öppen spermadonator, Mads (Joachim Fjelstrup), som verkar perfekt. Men kvällen före insemineringen, kan hon trots allt inte låta bli att tänka på om hon gjort rätt val, så i all hemlighet söker hon upp honom. Han visar sig vara en helt normal, snäll och trevlig dansk man som spontant inte verkar vara en psykopat. Och ärligt talat, kan man begära mer än så? Eva åker nöjd hem till Stockholm igen, nu med ett litet embryo i magen. Men Mads har inte kunnat släppa Eva efter deras möte i en bar. Ett par månader senare söker han upp Eva i Stockholm. Plötsligt blir livet väldigt komplicerat och Evas lögner eskalerar i samma takt som gravidmagen växer.  

- Eva är totalt uppslukad av sitt kontrollbehov och sin rädsla för det oväntade, men eftersom livet oftast bjuder på en och annan överraskning, rasar hela hennes värld. Och hon har inga verktyg att ta till när detta sker, säger Tuva Novotny.  

I serien möter vi också Evas bästa vän James (Bengt Braskered), som motsatt Eva gör allt för att hitta kärleken i sitt liv eftersom han är övertygad om att livet börjar först när man kan dela det med någon. 

- Både jag och James har nog en bild av hur den stora kärleken ska kännas och se ut när man möter den. När den sedan dyker upp varken känns den eller ser ut som vi tänkt oss och då är det stor risk att man missar den, säger Bengt Braskered.  

Evas mamma Inger (Sissela Kyle) får aldrig den bekräftelse av sin dotter hon så länge hungrat efter. Som nybliven pensionär hamnar hon i en identitetskris när livet plötsligt tar en oväntad vändning.

- Mamma Inger tycker att hon och Eva är som bästa vänner, eller så borde det vara. Om Eva bara lyssnade lite så finns Inger där, full av goda råd. Eva krånglar till det men man får aldrig förlora hoppet. Aldrig någonsin, säger Sissela Kyle. 

Evas bästa vän Josefine (Sanna Sundqvist) har det egentligen bra. Hon har väl det? Eller? Trots detta, är det ändå något som gnager. Hennes man Nils (Jason Diakité) däremot är helt nöjd med deras rätt ordinära vardag med barnen. Och går aningslös genom livet. 

- Josefine känner att hon borde vara nöjd och glad över sitt liv. Men en skrämmande känsla av att livet liksom stannat upp smyger sig på. Hon längtar efter att få känna att hon verkligen lever. Hon vill skaka om allt lite utan att hon riktigt vet varför, säger Sanna Sundqvist. 

Viaplays dramakomediserie Allt och Eva har premiär på Viaplay och TV3 den 21 april. Här är den officiella trailern. 

Serien produceras av Warner Bros. International Television Production Sverige för Viaplay Group. Regissör och manusförfattare är Johanna Runevad. Sofie Palage (Älska mig, Harmonica, ORCA) är producent och Johan Hedman (Börje, Limbo, Älska mig) är exekutiv producent på Warner Bros. International Television Production Sverige. 

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor