Damallsvenskan tillbaka: "Ligan är jämnare än någonsin"

8 april 2024

Den 13 april sparkar OBOS Damallsvenskan i gång säsongen 2024. Samtliga matcher visas på TV6, TV10 och Viaplay.
– En säsong där inget kommer vara sig likt. Det har hänt väldigt mycket i klubbarna och ligan är jämnare än någonsin. Den damallsvenska fotbollen är tillbaka och fyller mig med stor förväntan och entusiasm, säger Viaplays expert Saga Fredriksson.
Dessutom: Viaplay lanserar en ny podd med fokus på svensk och internationell damfotboll – Viaplay Podcast: Närkampen.

För fem månader sedan lyfte Hammarby SM-bucklan. Till helgen är det dags att dra i gång OBOS Damallsvenskan 2024. Den regerande svenska mästaren startar sin säsong med att möta Örebro på Behrn Arena på lördag den 13 april.

– En stark känsla av vårpirr. Jag vill skrika: äntligen! säger Lovisa Giertta, programledare för OBOS Damallsvenskan och fortsätter:

– Jag är väldigt nyfiken på hur lagen har utvecklats under vintern och de första matcherna på halvfrusna planer över hela Sverige har ju den där härliga känslan av nystart inbyggd i dramaturgin. Jag har skyhöga förväntningar på den här säsongen, som helt grundar sig i den extremt spännande avslutningen i höstas.

En match per omgång sänds på TV6 eller TV10. Samtliga 182 matcher i OBOS Damallsvenskan går att se på Viaplay. Matcherna kommenteras av bland andra Henrik Strömblad och Claes Andersson. Experter är Saga Fredriksson och Pär Lagerström.

– Damallsvenskan är något alldeles extra för mig, ligan håller både spelmässigt och taktiskt väldigt hög klass. Att spelare från ligan kan utses som MVP i ett svenskt medaljdag i VM eller bli sålda till absoluta toppklubbar i världen säger väl det mesta. Jag är väldigt taggad på årets säsong, säger experten Pär Lagerström.

En tidig höjdpunkt är en publikfest i omgång fyra. Den 4 maj väntar Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena. När lagen möttes i september i fjol kom över 12 500 besökare till arenan.

– Energi föder energi. Jag älskar engagemanget och utvecklingen vi ser på supportersidan, även inom damfotbollen. Det kryllar även av derbyn i allsvenskan och det skapar en vacker inramning som får spelarna att maximera sina prestationer. Ligan är jämnare än någonsin, säger experten Saga Fredriksson.

I samband med premiären lanseras även en ny poddsatsning – Viaplay Podcast: Närkampen.

Genom personliga samtal möter Viaplays expert Pär Lagerström några av Sveriges mest framstående och spännande namn inom fotbollsvärlden för att utforska personen utanför planen. Hör om resan, utmaningarna och passionen - bortom fotbollen.  

– Superkul. Intressanta fotbollsspelare gästar och pratar om damallsvenskan, sin karriär och sitt liv. Det känns spännande att få gå på djupet och lära känna människorna, och även ge den fördjupade bilden till lyssnarna, säger experten Pär Lagerström.

Förutom OBOS Damallsvenskan sänder Viaplay även brittiska Women Super League, tyska Frauen-Bundesliga och italienska Serie A Femminile. Från och med 2025 sänds även alla svenska landslagets landskamper och kvalmatcher på Viaplay.

 

Sändningstider första omgången av OBOS Damallsvenskan:

Lördag 13 april:

12.50, Viaplay: IF Brommapojkarna-Linköping FC

14.30, Viaplay/TV6: Örebro-Hammarby

14.50, Viaplay: BK Häcken-IFK Norrköping

14.50, Viaplay: Djurgården-Trelleborgs FF

Söndag 14 april:

12.50, Viaplay: AIK-Kristianstads DFF

12.50, Viaplay: Piteå IF DFF-Växjö

14.50, Viaplay: FC Rosengård-Vittsjö GIK

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.