Nu startar damernas handbolls-VM 2023 på Viaplay och TV6

28 november 2023

Loading the player...

Den 1 december förvandlas Scandinavium i Göteborg, till en handbollsfest när de blågula damerna kickar igång handbolls-VM 2023. Viaplay tar täten med fullmatade studiosändningar ledda av Suzanne Sjögren. Hela handbolls-VM 2023 sänds på Viaplay och TV6.
– Det ska bli otroligt roligt att få göra ytterligare ett handbollsmästerskap i Scandinavium. Handbollspubliken i Göteborg är något utöver det vanliga och jag brukar stå med gåshud varje gång. Sverige går in i mästerskapet med ett väldigt profilstarkt lag och har även fått en fördelaktig lottning. Så nu vill vi gärna se dom gå hela vägen till finalen den 17 december, säger Suzanne Sjögren. 

Imorgon, onsdag 29 november, startar damernas handbolls-VM 2023. Mästerskapet spelas i Sverige, Danmark och Norge. Det svenska landslaget kommer att spela gruppspel och huvudrunda i Scandinavium i Göteborg, därefter spelas slutspelet i danska Herning. Sverige har de senaste åren haft en uppåtgående utveckling och legat precis bakom medaljlagen. Inför årets mästerskap går landslaget in med en stark trupp och chanserna att nå långt är stora. Sverige ställs mot Kina i sin första match i mästerskapet. 

– Det kommer bli ett mästerskap med väldigt stor skillnad mellan topp och botten. Men det vi kan förvänta oss är en turnering med många roliga, spännande och riktigt bra handbollsmatcher på Viaplay och TV6. Jag tror att svenska landslaget kan nå riktigt långt och dessutom ska det bli lite extra kul att se Olivia Mellegård i ännu ett mästerskap, säger experten Johanna Ahlm.

VM-studion utgörs av bland andra programledaren Suzanne Sjögren som gör sitt åttonde mästerskap i ordningen för Viaplay. Tillsammans med Viaplays experter Johanna Ahlm, Martin Frändesjö, Claes Hellgren och Kristján Andrésson, reportern Claes Andersson och kommentatorerna Anders Bjuhr, Robert Tennisberg, Albin Falk Hansson och Tobias Dahlberg bildar de Viaplays VM-trupp 2023.

Viaplays sportchef Lotta Folcker är entusiastisk över ytterligare ett världsmästerskap på hemmaplan, och ser fram emot att ge handbollsfansen en unik upplevelse genom Viaplays direktrapportering på plats.

– Vi har ett riktigt kul handbollsmästerskap framför oss och med vår kompetenta studio på plats höjs våra sändningar på Viaplay och TV6 ytterligare en nivå. Hemmamästerskap ökar alltid förväntningarna och i år känns det som att svenskorna har en rimlig chans att nå riktigt långt. Det finns nästan ingen sport som är så nervös att följa som ett handbollsmästerskap, men det är också det som gör det så vansinnigt roligt, säger Lotta Folcker.

Damernas handbolls-VM 2023 startar imorgon, onsdag 29 november, kl 20.25 när Norge möter Grönland på Viaplay och TV6.

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)