Den norska Viaplayfilmen Guldtransporten slår rekord

23 december 2022

Den norska långfilmen Guldtransporten är den mest sedda filmen genom tiderna bland Viaplays norska tittare – bara en vecka efter premiären. Filmen är också Viaplays mest sedda egenproducerade film någonsin. 
– Det är fantastiska tittarsiffror för Guldtransporten och det är så roligt att publiken väljer att se vår film, säger regissören Hallvard Bræin.

Bara dagar efter premiären av Viaplays första norska långfilm, Guldtransporten, står det klart att krigsfilmen slår rekord på streamingtjänsten. Ingen Viaplay-film har tidigare setts av fler norska kunder än Guldtransporten - vare sig populära norska produktioner eller Hollywoodfilmer - någonsin.

Guldtransporten har bara varit tillgänglig i en vecka, men har redan blivit årets näst mest sedda film på Viaplay, enbart slagen av James Bond-filmen No Time to Die. Den norska filmen har även visat på starka tittarsiffror på marknader som Sverige, Danmark och Polen.

– Det här visar tydligt att det finns ett stort intresse för denna otroliga och dramatiska berättelse från tiden när Norge invaderades under aprildagarna 1940, säger regissören Hallvard Bræin.

I Viaplays utbud över egenproducerade filmer låg svenska filmer i topp i antal tittare fram till för några dagar sedan, då Guldtransporten snabbt blev en tittarsuccé och är nu den mest sedda egenproducerade Viaplayfilmen någonsin. Med bara ett par dagar kvar till jul finns det inget som tyder på att siffrorna kommer att sakta ner.

– Det är väldigt trevligt och roligt att höra att den här fascinerande och unika historien börjar bli känd för en bred publik, säger skådespelaren Jon Øigarden.

Han spelar mot bland andra Sven Nordin, Axel Bøyum, Morten Svartveit, Eivind Sander och Ida Elise Broch.

– Det är otroligt roligt att se hur vansinnigt starkt norskt innehåll presterar på Viaplay, och Guldtransporten är en film som verkligen tagits emot varmt av tittarna. Det är extra roligt att vi ser så stort intresse för filmen även i våra andra länder. Och när vi nu går in i juletider vet vi att många vill ha en bra film att koppla av med efter en tung julmiddag. Så vi är optimistiska att siffrorna kommer att öka ytterligare innan vi avslutar 2022, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.

Filmen är producerad av produktionsbolaget 74 Entertainment med producenterna Jørgen Storm Rosenberg och Kjetil Omberg. Manusförfattare är Thomas Moldestad och Jørgen Storm Rosenberg. Fotograf är Oskar Dahlsbakken. Exekutiv producent på Viaplay Group är Tanya Nanette Badendyck.

Guldtransporten hade premiär på Viaplay den 15 december och regisseras av Hallvard Bræin (Børning-filmer).

#Viaplay #GuldtransportenViaplay

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)