Februaripremiärer på Viaplay

26 januari 2024

Vissa kanske hävdar att februari är kärlekens månad. Inte på Viaplay. Vi kör mer på krimspåret och bjuder på en månad fylld av fängslande streamingupplevelser. Det blir omskakande dokumentärer som Peter Mangs – en seriemördares hemlighet, Svenska Fall och säsongspremiär för Efterlyst. Dessutom kommer spännande dramaserier som Based on a True Story och London Spy. Efter årets fattigaste månad är det dags för Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg att hjälpa privatpersoner ur svåra ekonomiska situationer igen i Lyxfällan. Inför sportlovet är det också dags för en ny säsong av Frusna vägar där vardagshjältarna rycker ut under isiga äventyr. Viaplay välkomnar februari med en perfekt mix av reality, drama och true crime. Vabruari är räddad!

SERIER 

Lyxfällan s34 
Genre: Reality 
Premiär på Viaplay 6 februari 

Efter årets fattigaste månad är Lyxfällan tillbaka med en ny säsong. Programmet som skolor och föräldrar använder för att lära ungdomar om vardagsekonomi. Under åtta avsnitt hjälper programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg personer som hamnat i olika ekonomiska kriser. De gör allt i sin makt för att lokalisera deltagarnas problem och skräddarsyr lösningar som kräver både små och stora uppoffringar.  
 


Frusna vägar s13 
Genre: Reality 
Premiär på Viaplay 19 februari 
 
Följ med till ett gnistrande Sverige långt uppe i norr där snö och is är vardag både för bärgare och snöröjare, men inte lika bekvämt för storstadsbor på tillfälligt besök. I Frusna vägar ger vi oss ut på vägarna tillsammans med hjältarna som förvandlar de norrländska vidderna till farbara områden, trots Kung Bores hårda motstånd. När vinden plötsligt sveper in de gnistrande fälten i snörök, slipar vägarna glashala och drivsnön bildar vallar, då har de aldrig längtat så mycket efter vintervägarnas hjältar. 

Based on a True Story s1 
Genre: Thrillerkomedi
Premiär på Viaplay 25 februari 

I denna verklighetsbaserade serie får vi följa paret Ava (Kaley Cuoco) och Nathan Bartlett (Chris Messina). De väntar sitt första barn och kämpar med att få ekonomin att gå ihop. ​Ava är en hårt arbetande fastighetsmäklare som är besatt av true crime-program, medan Nathan jobbar som tennistränare på den lokala countryklubben och drömmer om sina forna glansdagar som tennisstjärna. ​När en seriemördare härjar i deras förortsområde, ser Ava och Chris chansen att vända sin situation och startar en egen podcast för att kommunicera med mördaren och få exklusiv inblick i hans metoder, motiv och brott. ​Problemen hopar sig snabbt när paret dras in i mördarens brott, samtidigt som de måste vara steget före polisen utan att riskera säkerheten för sina vänner, familj eller sig själva. 

A Very British Scandal 
Genre: Drama
Premiär på Viaplay 12 februari 

Sex, hemligheter och misstankar. A Very British Scandal är den sanna historien om en hertiginna som skämdes ut offentligt i en skilsmässa i societeten som fick hela nationen att reagera. Förhållandet mellan hertigen och hertiginnan av Argyll kraschade inför ett stort medieuppbåd och resultatet blev ett av de mest ökända och brutala rättsfallen i Storbritannien under 1900-talet. Claire Foy, Paul Bettany, Julia Davis och Phoebe Nicholls ger liv åt detta fängslande drama.

London Spy s1 
Genre: Kriminalserie
Premiär på Viaplay 19 februari 

Spionen Alex (Edward Holcroft) försvinner under mystiska omständigheter. Då måste hans älskare Danny (Ben Whishaw), som är dåligt rustad för att ta sig an den brittiska spionvärlden, bestämma sig för om han är beredd att kämpa för sanningen. 

Andra seriepremiärer på Viaplay i februari 
 
1 februari 
Gem Hunters Down Under s2 
Impossible Railways s1 
Waco: Untold Stories s1 
Hitlers Power 
JFK: The Final Evidence s1 
JFK: 24 Hours That Changed The World 
 
6 februari 
Antiques Roadtrip s25 
 
10 februari 
Octonauts s1 
 
12 februari 
A Very English Scandal s1 
 
15 februari 
Max Verstappen – Off the Beaten Track 

20 februari 
The Slap s1 
 
26 februari 
Patrick Melrose s1 

DOKUMENTÄRER

Peter Mangs - en seriemördares hemlighet 
Genre: Dokumentärserie
Premiär på Viaplay 1 februari 

Dokumentärfilmaren John Mork får tag på ett anteckningspapper av seriemördaren Peter Mangs i fängelset. Pappret innehåller texten till en låt kallad ”Under The Radar”, där Mangs har dolt ledtrådar till två olösta mord i Florida. Till sin hjälp att lägga pusslet anlitar Mork bland andra musikern Christian Olsson. Det är upptakten till Viaplays nya dokumentärserie Peter Mangs – En seriemördares hemlighet. Serien i tre delar granskar olösta mord i Florida, sammanfallande med tiden och platsen för Mangs vistelse där. 

Svenska Fall s11 
Genre: Dokumentärserie
Premiär på Viaplay 22 februari 

Iskallt, brutalt och ofattbart. I den här djupdykande dokumentärserien får vi en unik inblick i mordfallen som skakade Sverige. 

Efterlyst s63 
Genre: Direktsänt kriminalmagasin
Premiär på Viaplay 1 februari 
 
Direktsänd brottsbekämpning, analyser av högprofilerade fall, det senaste inom kriminalteknik och hundratusentals engagerade tittare som aktivt assisterar polisen i att identifiera och fånga brottslingar runt om i landet. Nu är tittarfavoriten, tillika Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst tillbaka med en ny säsong. Sedan första avsnittet sändes 1990 har Efterlyst år efter år hjälpt polisen att lösa hundratals grova brott, främst tack vare tittarnas hjälp. Nu välkomnar programledaren Hasse Aro tittarna till den 63:e säsongen av programmet. 
 

FILM 


Insidious: The Red Door 
Genre: Skräckthriller 
Premiär på Viaplay 2 februari 
 
De ursprungliga skådespelarna från skräckfilmserien Insidious är tillbaka i Insidious: The Red Door för det sista kapitlet i Lambert-familjens fasansfulla saga, med Patrick Wilson (som även debuterar som regissör), Ty Simpkins, Rose Byrne och Andrew Astor. För att en gång för alla bli kvitt sina demoner måste Josh och Dalton, som nu har börjat på college, gå ännu djupare in i The Further än någonsin tidigare, och möta sin familjs mörka förflutna och flera nya och ännu mer skrämmande fasor som lurar bakom den röda dörren. 
 

No Hard Feelings 
Genre: Romantisk komedi
Premiär på Viaplay 23 februari 
 
Jennifer Lawrence producerar och spelar huvudrollen i No Hard Feelings, en kaxig komedi av Gene Stupnitsky (regissör till Good Boys, medförfattare till Bad Teacher). Maddie (Lawrence) tror att hon har hittat svaret på sina ekonomiska problem när hon upptäcker en spännande jobbannons: rika helikopterföräldrar som letar efter någon för att ”dejta” deras introverta 19-åriga son, Percy, och få honom att komma ut ur sitt skal innan han börjar på college. Men den tafflige Percy visar sig vara mer av en utmaning än hon förväntade sig, och tiden börjar ta slut. Hon har en sommar på sig att göra honom till en man eller förlora allt. 

Operation Mincemeat 
Genre: Krigsdrama
Premiär på Viaplay 9 februari 

Följ den spännande berättelsen om hur två British Intelligence-officerare under andra världskriget lyckades genomföra en vågad operation för att vilseleda tyskarna för att kunna säkerställa den brittiska invasionen av Sicilien. Det är en berättelse om det krig som pågick parallellt med de strider som utkämpades, ett krig fyllt av spioneri, villfarelser, bluffar och förförelse. Med bland andra hyllade skådespelarna Colin Firth (Bridget Jones dagbok), Matthew MacFadyen (Succession) och Kelly Macdonald (No Country for Old Men) i rollerna. 


Master Gardener 
Genre: Thriller 
Premiär på Viaplay 10 februari 

Hortonomen Narvel Roth (Joel Edgerton) är hängiven både den storslagna egendomen Gracewood Gardens och dess härskarinna, den förmögna änkan Mrs. Haverhill (Sigourney Weaver). Men när hon kräver att Narvel ska ta sig an hennes unga vilsna släkting Maya (Quintessa Swindell) som lärling ruckas hela hans spartanska tillvaro. Nu väcks mörka hemligheter från ett våldsamt förflutet till liv, och hotar att förgöra dem alla. 

Andra filmpremiärer på Viaplay i februari 
 
1 februari 
Unlocked 
Somewhere in Queens 
Brick Mansions 
Mother’s Day 
Ordinary Love 
Peppermint 
Parker 
Non-Stop 
De forbandede år 
Nowhere Special 
Tinker Tailor Soldier Spy 
Running Scared 
Worth 
12 Years a Slave 
The Imitation Game 
Official Secrets 
Lawless 
Legend 
Bronson 
Inheritance 
Blood Ties 
Hummingbird (Redemption) 
Seraphim FAlls 
3 ting 
Lucky Number Slevin 
The son of No One 
Larry Crowne 
17 Again 
Jobs 
Sinister 
Come and Find Me 
Juliet, Naked 
Dredd 
Before i Go to Sleep 
Crown Vic 
Somewhere in Queens  

2 februari 
Cats in the Museum 

3 februari 
The Outfit 
 
7 februari 
Venom: Let There Be Carnage 
 
8 februari 
Cobweb 
 
14 februari 
Ghostbusters: Afterlife 
 
15 februari 
Red Rocket 
 
16 februari 
Jurassic World Dominion 
 
17 februari 
Shazam! 
Suicide Squad 
Mob Land 
 
22 februari 
Spinning Gold 
 
24 februari 
Black Lotus 

29 februari 
The Dive 

Streama här på Viaplay!

Bilder finns bifogade.

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor