Från nostalgi till historiskt drama – här är Viaplays decemberpremiärer

24 november 2023

Julmånaden står för dörren och Viaplays utbud är lite som en Aladdinask - något för alla smaker.
För barnfamiljerna kommer den tredje säsongen av Emmy-nominerade Mumimdalen, sagolikt äventyr i Askeladden och actionfyllt i Spider-Man: Across the Spider-Verse.
Gillar du filmer och serier baserade på verkliga händelser är Leonardo, Belfast, Big George Foreman och Jerry & Marge Go Large för dig, liksom Russell Crowes skräckthriller The Pope's Exorcist som är baserad på verkliga händelser från Vatikanen.
Spännande ögongodis blir det i Ambulance med Jake Gyllenhaal. Inför julen vill många också frossa i romantiska komedier och Viaplay har, förutom klassikern Love Actually, nyheter som serien Bridge and Tunnel. God jul och njut av alla våra streamingpraliner i december.

SERIER

Leonardo s1
Genre: Historiskt drama
Premiär på Viapay 18 december

Leonardo s1 handlar om Leonardo da Vincis (Aidan Turner) extraordinära liv och de verk som kom att göra honom berömd. Serien avslöjar successivt den inre plågan hos en man, besatt av att uppnå perfektion. Förutom Aidan Turner i huvudrollen som Leonardo da Vinci, syns bland andra Freddie Highmore, James D’Arcy och Matilda De Agelis.


Bridge and Tunnel s1
Genre: Dramakomedi
Premiär på Viaplay 5 december

Det är 1980-talet och tre bästa vänner som nyligen gått ut college ger sig ut för att förverkliga sina drömmar på Manhattan i New York. Samtidigt som de håller fast vid sin arbetarklassbakgrund på Long Island. I rollerna syns bland andra Caitlin Stasey, Sam Vartholomeos, Jan Luis Castellanos, Brian Muller och Edward Burns. 


Mumindalen S3
Genre: Äventyr Barn
Premiär på Viaplay 10 december

I den tredje säsongen av Mumindalen tas tittarna återigen med till Mumintrollens förtrollade värd. När Muminfamiljen återvänder från sin semester i säsong två, finner de sitt älskade Mumindalen i total kaos. I denna säsong introduceras två nya karaktärer, den gåtfulla Snorken och den charmiga skojaren Stinky som gör Fru Filifjonkan, bombastiska Herr Brisk, impulsiva Mymlan och söta men olycksdrabbade Misan sällskap. De många egendomliga invånarna ställer Muminfamiljen inför oväntade utmaningar och familjen möter allt som livet kastar på dem med nyfikenhet, entusiasm och stor humor. 

Andra utvalda seriepremiärer på Viaplay i december

31 december
Elementary s1-7

16 december
Bing s4

1 december
Past, Present, Future s1
California s1

Science of Emitons s1
Tjuvarnas jul s1
Frasier s1-11
Massive Engineering Mistakes s5
Real Life of a Roman Soldier s1
Countdown to Surrender s1
The Frontier s1
How the Wild Things Sleep
River Monsters s1-2
Brush Wreck Rescue s1

FILM

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Genre: Animerat actionäventyr
Premiär på Viaplay den 8 december

Miles Morales återvänder i nästa kapitel av den Oscarsbelönade Spider-Verse-sagan, Spider-Man: Across the Spider-Verse. Efter att ha återförenats med Gwen Stacy, slungas Brooklyns kvartershjälte Spider-Man genom multiversum, där han möter ett team av Spider-Men som ansvarar för att skydda dess existens. Men när hjältarna inte kan komma överens om hur de ska hantera ett nytt hot, ställs Miles mot sina likar och måste tänka om vad det innebär att vara en hjälte, så att han kan rädda de människor han älskar mest.

Ambulance
Genre: Actiondrama
Premiär på Viaplay den 1 december

Den dekorerade veteranen Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II), är i desperat behov av pengar för att täcka sin frus sjukvårdsräkningar, och ber sin adoptivbror Danny (Jake Gyllenhaal) om hjälp. Danny är en karismatisk yrkesbrottsling som istället erbjuder honom att vara med på ett uppdrag: det största bankrånet i Los Angeles historia. Bytet: 32 miljoner dollar. Eftersom fruns liv står på spel kan inte Will säga nej. Men när deras flykt går åt skogen, kapar de desperata bröderna en ambulans med en allvarligt skadad polis och akutsjukvårdaren Cam Thompson ombord.

Belfast
Genre: Romantisk komedi/Biografi
Premiär på Viaplay den 15 december

Buddy (Jude Hill) är en ung pojke på gränsen till tonåren, vars liv är fyllt av familjär kärlek, busstreck och en spirande romans. Han och hans familj från arbetarklassen försöker navigera vardagen under oroligheterna i Nordirland på 60 talet. Familjen står nu inför ett ödesdigert val: att vänta ut konflikten eller lämna allt de känner och älskar bakom sig för ett nytt liv. I rollerna ser vi bland andra Jamie Dornan, Caitriona Balfe, Judi Dench och Colin Morgan.

Big George Foreman
Genre: Sportdrama/biografi
Premiär på Viaplay den 22 december

Filmen är baserad på tungviktmästaren George Foremans karriär och den otroliga historien om en av tidernas största comeback, och hur en andra chans kan förvandla en människa och ge honom ny kraft. Efter att ha växt upp i fattigdom kanaliserade Foreman sin ilska genom att bli olympisk mästare och världsmästare i tungviktsboxning. En nära döden-upplevelse för honom från boxningsringen till predikstolen. Men när han ser hur svarta i hans grannskap lider andligt och ekonomiskt, återvänder Foreman till ringen och skapar historia genom att återta VM-titeln och därigenom bli den äldste och mest osannolike tungviktsmästaren någonsin. Khris Davis spelar huvudrollen som Foreman och Oscarbelönade Forest Whitaker (Bästa skådespelare, Last King of Scotland, 2006) som Foremans tränare och mentor Doc Broadus.

The Pope's Exorcist
Genre: Skräck/Thriller
Premiär på Viaplay den 29 december

Inspirerad av verkliga händelser från fader Gabriele Amorth, Vatikanens chefsexorcist. I The Pope's Exorcist spelare Russel Crowe fader Amorth som utreder en ung pojkes skräckinjagande besatthet och avslöjar en sekelgammal konspiration som Vatikanen desperat försökt att hålla dold. Förutom Russel Crowe syns bland andra Daniel Zovatto, Alex Essoe, Franco Nero och Laurel Marsden i denna nervkittlande thriller.

Jerry & Marge Go Large
Genre: Dramakomedi/Biografi
Premiär på Viaplay den 8 december

Den gamla fabrikschefen Jerry Selbee (Bryan Cranston) har svårt att anpassa sig till livet som pensionär tillsammans med frun Marge (Annette Bening) när han lyckas upptäcka ett kryphål i det statliga lotteriet. Genom att köpa tillräckligt många små lotter - tusentals av dem - går det att i slutändan få större utbetalningar än jackpotten. Men när en självisk collegestudent lurar systemet, måste Jerry hitta ett sätt att göra lotteriet rättvist för alla. Baserad på en verklig historia om paret Selbeen som tillsammans med ett syndikat av granninvesterare, tjänade miljoner under nästan ett decennium. I övriga roller syns bland andra Rainn Wilson, Ann Harada och Larry Wilmore.

Askeladden – jakten på det gyllene slottet
Genre: Fantasy/Familjeäventyr
Premiär på Viaplay den 1 december

När kungen och drottningen blir förgiftade grips Per och Pål som misstänkta för dådet. Espen Askeladd och prinsessan Kristin ger sig ut för att leta efter det sägenomsusade Soria Moria slott som sägs vara gjort av renaste guld. I Soria Moria finns en brunn med Livets vatten, det enda som kan bota Kristins föräldrar. Men illasinnade danskar är också på jakt efter slottet. Om Espen och Kristin misslyckas är allt hopp förbi för bröderna och för kungariket och kanske till och med för världen.

30 december
Bank if Dave
Don’t Breathe 2

28 december
Blue Jean

21 december
Love Actually

18 december
Here Today

15 december
A Star is Born
Kung Fu Panda

12 december
How to Lose a Guy in 10 Days

9 december
Sympathy For the Devil

2 december
Christmas with the Campbells

1 december
Meet the Mustelids
Mamma Mia: Here We Go Again!
Dragged Across Concrete
Love the Coopers
Back to the Future
Renegades
Fast & Furious 6
Pitch Perfect 2
Dark Waters
Robin Hood
Alive
The Karate Kid: Part II
The Karate Kid: Part III
Office Christmas Party
Angel of Mine
Små citroner gula
Dr. Seuss’ The Grinch
Book Club
Fast Five
La La Land
Kick Ass
Hunter Killer
Quick
Just Go with it

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor