Gå till huvudinnehåll

Gängens knark flödar genom Haparanda - här är veckans fall i Efterlyst

5 september 2024

Idag är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Dessutom får vi se ett nytt avsnitt av Svenska Fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - idag, torsdag 5 september, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

FINLAND: Svensk gängkriminalitet plågar Finland

Efterlyst är i Finland och rapporterar om de svenska kriminella gängen som även etablerat sig i Finland. Vi sänder från Helsingfors, där flera medlemmar ur Dödspatrullen dömts för narkotikasmuggling. Hur ser man i Finland på de svenska gängen och är man rädd för att deras våldskapital sprider sig? 

HAPARANDA: Gängens knark flödar genom Haparanda 

Efterlyst besöker Haparanda som är den stora inkörsporten för de svenska gängens knarkexport till Finland. Vi besöker polisen som vittnar om ökad kriminalitet bland unga och skildrar svenska tullens arbete att med begränsade resurser stävja knarksmugglingen.   

SVERIGE: Lägenhetsbedrägerier mot unga 

Efterlyst tar upp lägenhetsbedrägerier mot unga, som nu i terminsstarter och jobbstarter behöver andrahandslägenheter. Vi har följt upp en bedrägerihärva som förgrenade sig från Umeå till Uppsala, Stockholm och Göteborg. Gäst i studion är Towe Hägg från bedrägerisektionen på Stockholmspolisen, som berättar om hur man undviker att bli lurad. 

HAMMERDAL: Vad har hänt försvunne Elias? 

Efterlyst har åkt till Strömsund i Jämtland för att hjälpa polisen och Missing people i sökandet efter 20-årige Elias som försvann spårlöst den 28 maj i somras. De sista iakttagelserna av honom är dels av en övervakningskamera vid en camping vid 13-tiden, och sedan ska ett vittne sett honom omkring klockan 14 vid E45:an intill företaget Norrlands trähus.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige:
fredrik.jonsson@viaplaygroup.com

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.