Guldsmeden blev misshandlad och rånad - här är veckans fall i Efterlyst

27 mars 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Dessutom får vi se ett nytt avsnitt av Svenska fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 28 mars, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

HELSINGBORG: Guldsmeden blev misshandlad och rånad

Efterlyst är i Helsingborg och hjälper polisen med att få in tips på de tre rånare som överföll och brutalt misshandlade ägaren till en guldbutik på Södergatan i Helsingborg den 13 mars i år. Rånarna tvingade till sig nycklarna, men misslyckades med att få upp kassaskåpet och länsade istället butiken på guld. Det finns övervakningsbilder.

GÖTEBORG: De bedrar genom växling

Efterlyst tar upp jakten på den liga av växlingsbedragare som härjar i västra Sverige. De genomför köp av dyra varor i butiker, men ångrar sig sedan direkt och vill göra återköp. Men när de ska få tillbaka pengarna sätter de igång en växlingscirkus och lyckats komma över mer pengar än de betalade med. Det finns övervakningsbilder.

HALLSBERG: Åkerier blir bestulna på miljonbelopp

Efterlyst granskar de upprepade och organiserade stölderna av lastbilsdelar som drabbat åkerier på många ställen i Mellansverige. På nätterna monterar tjuvarna bort hela fronter, dörrar och lyktor, och misstanken är att delarna, värda miljonbelopp, försvinner utomlands. Vi har träffat Sofia, som arbetar på en av de senast drabbade åkerierna i Hallsberg.

VETLANDA: Vem stjäl fåren?

Efterlyst besöker Maria i byn Nye strax utanför Vetlanda, som genom åren blivit bestulen på 30 får. Att får stjäls och tjuvslaktas är ett växande problem bland lantbrukare, och för Maria är det frågan om hon kommer orka hålla på med sin rörelse. Men vem stjäl fåren? Och vem köper tjuvslaktat fårkött?

SVERIGE: Dom är nominerade till Civilkuragepriset

Efterlyst har sedan i oktober förra året visat upp fem kandidater till Civilkuragepriset, som delas ut i samarbete med Stiftelsen Tryggare Sverige. Ikväll visas den sjätte och sista nominerade Alan, som avväpnade en våldsam knivman i Kista Galleria. Det finns övervakningsbilder på händelsen. Samtidigt startar omröstningen bland tittarna om vem som ska få Civilkuragepriset 2024. Röstningen pågår från torsdagens sändning till och med Annandag Påsk, och vinnaren presenteras i vårt sista program för säsongen nästa torsdag 4 april.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige:

fredrik.jonsson@viaplaygroup.com

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.