Han kidnappades och trodde han skulle dödas - här är veckans fall i Efterlyst

3 april 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Dessutom får vi se ett nytt avsnitt av Svenska fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i säsongens sista avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 4 april, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

MALMÖ: Hur många springnotor har de gjort?

Efterlyst hjälper åklagaren som utreder den omtalade springnotan från restaurang Atmosfär i Malmö på över 82 000 kronor på juldagen. Det verkar nu handla om en grupp bedragare som med hjälp av ideella föreningar systematiskt lurat företagare i Skåne. Åklagaren söker nu fler företagare som lurats av tre ideella föreningar, som bedragarna står bakom.

VÄNNÄS: Serieblottare plågar kvinnorna i Vännäs

Efterlyst tar upp jakten på den blottare som vid minst nio tillfällen antastat kvinnor i lilla Vännäs, ett par mil nordväst om Umeå. Vi har träffat Eva som på kvällen den åttonde mars antastades och fick slå sig fri, medan mannen försvann.

GRÄSTORP: Silvertackor stulna i miljonkupp

Efterlyst har rest till Grästorp i Västergötland. Under ortens ljusfestival den sjunde oktober förra året stals en mängd unika silvertackor och andra värdesaker för miljonbelopp. Någon med god lokalkännedom visste att ägaren var på ljusfestivalen och tog sig in i fastigheten och släpade ut åtskilliga kilo med silvertackor och annat stöldgods.

SKELLEFTEÅ: Vad har hänt försvunne Elliot?

Efterlyst besöker Skellefteå där 20-årige Elliot mystiskt försvann på kvällen den 28 november. Han hade tankat sin bil några dagar innan, och det troligaste är att han kört iväg. Det sista spåret efter honom är att mobiltelefonen varit i kontakt med masten i Jävre, två mil söder om Piteå, men sedan stängdes telefonen av. Missing People har förgäves sökt efter honom och hans bil utan resultat. Nu berättar Elliots pappa Erik och hans bästa vän Joachim om sorgen och ovissheten.

HELSINGBORG: Han kidnappades och trodde han skulle dödas

Efterlyst är i Helsingborg och skildrar den brutala kidnappningen av en helt vanlig, 30-årig man. Det börjar med att han blir rånad på sin mobiltelefon och plånbok. Men sedan blir han kidnappad och hans telefon används sannolikt som lockbete för ett mordförsök. 30-åringen lyckades efter flera timmar fly från kidnapparna och söka hjälp på en gård utanför stan.

MALMÖ: Drönare polisens nya vapen mot skjutningar

Efterlyst berättar om Malmöpolisens nya vapen mot gängbrottsligheten: startklara drönare på tak i centrala staden. Genom att vara på plats snabbare än en polisbil kan fjärrstyrda drönare vara först på en brottsplats och kunna dirigera poliser på utryckning.

SVERIGE: Vem får årets Civilkuragepris?

Varje år delar Efterlyst ut Civilkuragepriset tillsammans med stiftelsen Tryggare Sverige. Priset på 100 000 kronor tilldelas en person som uppvisat stort civilkurage och på ett föredömligt vis agerat i samband med ett brott. Vinnaren för Civilkuragepriset 2024 röstas för första gången fram av tittarna och presenteras i kvällens program.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige:

fredrik.jonsson@viaplaygroup.com

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.