Hans liv tog slut i en gångtunnel i Sandviken - här är veckans fall i Efterlyst

20 mars 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Dessutom får vi se ett nytt avsnitt av Svenska fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 21 mars, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

GNOSJÖ: Polisen söker nya mordvittnen
Efterlyst följer upp vår bevakning av mordet i Gnosjö, där en 74-årig kvinna hittades bragd om livet den 13 november förra året. Nu söker polisen sex specifika vittnen, som skulle kunna hjälpa till att skingra frågorna kring mordgåtan.

SANDVIKEN: Hans liv tog slut i en gångtunnel
Efterlyst är i det hårt våldsdrabbade Sandviken och hjälper polisen att klara upp mordet på 26-årige Jesper Nyman. På eftermiddagen den 11 januari anlände han med buss från Gävle, efter att ha rest från sitt hem i Hälsingland, men vid 18-tiden sköts han till döds i området Bruket. Det finns övervakningsbilder.

MUSKÖ: Missing People har dykt efter försvunne Terje
Efterlyst fortsätter att granska det mystiska försvinnandet av 61-årige Terje Johansen. Sedan december 2021 har Efterlyst och systerprogrammet i Norge “Åsted Norge” envist försökt hitta nya spår. Nu har dykare från Missing People lyckats söka av nya områden med sonar och dykare.

STOCKHOLM: Abbe avrättades i Västertorp
Efterlyst tar upp mordet på 17-årige Abbe i Västertorp i sydvästra Stockholm. Han reste till Stockholm från sin hemstad Enköping den 14:e september förra året. Men inom någon timme efter ankomsten till Västertorp var han död. Skjuten med flera skott i överkroppen. Den skötsamme killen hemma i Enköping verkar ha levt ett betydligt farligare liv, när han var i Stockholm. Det finns övervakningsbilder.

SVERIGE: Polisen har eftersatt våld mot kvinnor i hemmet
Efterlyst granskar polisens arbete för att hjälpa våldsutsatta kvinnor. Bara i mars månad i år har tre kvinnor dött och i samtliga fall har en man de haft en relation med anhållits misstänkta för mord. I polisens egna årsredovisning för 2023 visar det sig att mäns våld mot kvinnor är värre än skjutvapenvåldet i många regioner.

ESLÖV: Ann-Charlott stoppade knivattack
Efterlyst skildrar Ann-Charlotts hjältemodiga insats när hon avstyrde ett knivdåd på tågstationen i Eslöv i september förra året. Genom sin handlingskraft är hon nu nominerad till Civilkuragepriset, som Efterlyst delar ut tillsammans med stiftelsen Tryggare Sverige.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: fredrik.jonsson@viaplaygroup.com

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.