Gå till huvudinnehåll

Här är de nominerade till Barncancergalan – Det svenska humorpriset

11 september 2024

Den 30 september sänds Barncancergalan – Det svenska humorpriset på Viaplay och TV3. Carina Berg leder galan, som i år firar tioårsjubileum. Nu är det klart vilka humorprofiler som är nominerade i de åtta kategorierna och som har chans att kamma hem den eftertraktade Papphammar-statyetten. Bland de nominerade hittar vi bland annat Viaplay-serien Allt och Eva, som tävlar om Årets Komedi, Pernilla Wahlgren kan vinna Årets scenshow och Nour El Refai, Petra Mede, Sanna Sundqvist samt Shima Niavarani gör upp om titeln Årets kvinnliga komiker. 

Barncancergalan – Det svenska humorpriset anordnas tillsammans med Barncancerfonden för att bidra till och stötta den livsviktiga forskningen och kampen mot barncancer. Som tittare stöttar du genom att bli barnsupporter och bidra varje månad till Barncancerfonden.  

Carina Berg, som Kristallen-nominerades som programledare för galan, är tillbaka för att hylla och prisa Sveriges komiker. Under kvällen delas åtta priser ut i kategorierna Årets komedi, Årets humorprogram, Årets manliga komiker, Årets kvinnliga komiker, Årets scenshow, Årets humorpodd, Barnens pris och Hederspriset till minne av Gösta Ekman. Carina Berg kan själv bli en vinnare under kvällen då hon är nominerad tillsammans med Carolina Gynning till Årets humorpodd.

- Vi är överlyckliga av den här nomineringen. Att arbeta med att få folk att skratta och hitta lite glad-pauser i vardagen är en sådan lycka i sig, och att sen dessutom ha chans få detta prestigefyllda pris för det jobbet är ju så glatt att vi nyper oss i armen, säger Carina Berg.

Sanna Sundqvist har senaste året hyllats för sina roller i Allt och Eva samt Tore som båda är nominerade till Årets komedi. Hon är dessutom nominerad till Årets kvinnliga komiker.

- Att få äran att vara delaktig i tre nomineringar är helt otroligt. Jag är så tacksam och oavsett om jag går hem med en Papphammarstatyett eller inte på Barncancergalan känns det oerhört viktigt att bidra till denna viktiga kväll, säger Sanna Sundqvist.  

Huvudjuryn för Det svenska humorpriset består i år av: Anne Bergsten (kreativ chef/varumärkesansvarig för Barncancerfonden), Melody Farshin (komiker och författare), Camilla Fågelborg (komiker och författare), Kodjo Akolor (komiker och programledare), Hasse Brontén (komiker), Björn Kjellman (skådespelare), Moa Svan (komiker) och John Nordling (TV-producent).  

Juryn för Årets humorpodd består av: Anne Bergsten (kreativ chef/varumärkesansvarig för Barncancerfonden), Ola Ljungstedt (Poddtoppen), Roger Nordin (programledare RIX MorronZoo) och Aida Wondimu (manusförfattare). Den slutliga vinnaren i kategorin Årets Humorpodd utses av Aftonbladets läsare där omröstningen startar idag.

Juryn för Årets scenshow består av: Anne Bergsten (kreativ chef/varumärkesansvarig för Barncancerfonden), Angelica Albertsson (evenemangsproducent), Åsa Holmgren (teaterproducent) och Susanne Cederberg (TV-producent).

Årets hederspris till minne av Gösta Ekman, utses av styrelsen för Barncancergalan – Det svenska humorpriset.  

Barnjuryn består av 17 barn som är mellan 6–14 år. En sammantagen grupp med olika åldrar, bakgrund och hemort. Vinnaren av barnens pris röstas fram av barn via Barncancerfonden.se 

Barncancergalan - Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Viaplay Group med Josef Sterzenbach som producent. Exekutiv producent på Viaplay är Johan Kallerman. Galan direktsänds den 30 september kl 20:00 på Viaplay och TV3.  

ÅRETS KOMEDI
Alla utom vi
Allt och Eva
Hypnosen
Tore 

ÅRETS HUMORPROGRAM 
Herr Talman 
Laxbralla 
IFS – Invandrare för svenskar 
Svenska nyheter 

ÅRETS MANLIGA KOMIKER 
Ahmed Berhan 
Johan Ulveson 
Simon Garshasebi 
William Spetz 

ÅRETS KVINNLIGA KOMIKER 
Nour El Refai 
Petra Mede 
Sanna Sundqvist 
Shima Niavarani 

ÅRETS SCENSHOW 
Batra och Glans – 30 år tillsammans 
Anakronisterna – En revy utan like 
Pernilla Wahlgrens Happy Ending 
Måns Möller – Mitt perfekta liv 

ÅRETS HUMORPODD 
Alex och Sigges podcast
Flashback forever
Fråga Anders och Måns
Fördomspodden
Gynning och Berg
Kafferepet
Louise och Julia poddar
Ursäkta

Årets Humorpodd röstas fram av Aftonbladets läsare.

BARNENS PRIS 
Bäst i test
Challenge Charlie
I Just Want To Be Cool
Komiker utan gränser

Barnens pris röstas fram av barn på Barncancerfonden.se 

HEDERSPRISET 
Till Gösta Ekmans minne delas under galakvällen ett hederspris ut till en än så länge hemlig pristagare.

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.