Granskning av senaste tidens våg av mordbränder - här är kvällens fall i Efterlyst

25 oktober 2023

Ikväll är Efterlyst, Sveriges ledande kriminalmagasin, tillbaka på Viaplay och TV3. I säsongens sista avsnitt tas flera brottsfall upp från runt om i landet. Hasse Aro leder programmet där tittarna hjälper polisen att lösa brott. Experterna på plats i studion är åklagare Zilla Hirsch och advokat Carla Pantzar. Efterlyst direktsänds från studion i Stockholm med start torsdag 20.00 på TV3 med fler fall och fördjupningar samtidigt på Viaplay.

Här är fallen i säsongens sista direktsändning av Efterlyst - imorgon, torsdag 20.00 på Viaplay och TV3:

STOCKHOLM: Gängens mordbränder
Efterlyst granskar den senaste tidens våg av mordbränder i Stockholmsområdet som följt efter åtskilliga dödsskjutningar och sprängningar. Hur kommer det sig att man plötsligt bytt modus operandi? Men har vi inte haft anlagda bränder förut?

SVERIGE: En av tio har blivit förföljd
Efterlyst har träffat ett stalkingoffer som berättar sin skrämmande historia. Men hur ska man bete sig om man blivit förföljd? Gäst i programmet är Susanne Strand, kriminolog och expert på stalking.

GUSTAVSBERG: Mordförsöket vid Munkmoraskolan
Efterlyst tar upp mordet vid Munkmoraskolan, norr om Gustavsberg på Värmdö. Strax efter midnatt den 18 oktober sköts en pojke i övre tonåren i huvudet, men han har överlevt och vårdas ännu på sjukhus med kritiskt tillstånd. Polisen vill ha hjälp med tips.

SVERIGE: Pojke får gå kvar i samma skola som förövaren
Efterlyst belyser problemet med offer som måste gå kvar i samma skola som deras förövare. Vi tar upp fallet med en ung pojke på en skola i södra Sverige där just detta hände.

MUSKÖ: Terjes sista samtal
Efterlyst berättar om vad som hänt sedan sist i fallet med den försvunne Terje Johansen. Vilka ledtrådar kan finnas i det sista kända telefonsamtalet, en kvart innan han forcerar grinden till området på Muskö där hans bil återfanns.

TYRESÖ: Hjärtlöst bedrägeri mot man med intellektuell funktionsnedsättning
Efterlyst har träffat Mikael, vars bror drabbats av ett lömskt och skändligt bedrägeri där någon tömt hans bankkonto. Brodern är intellektuellt funktionsnedsatt och litar nu inte på någon. Hur ska man kunna skydda sig mot dessa bedrägerier?

ÖRNSKÖLDSVIK: Det 16 år gamla mordet i Örnsköldsvik
Efterlyst hjälper polisen i Örnsköldsvik att få en lösning på ett 16 år gammalt mord. Den 27 augusti 2007 mördades Staffan Arnström i sin blomsterhandel i Gullänget utanför Örnsköldsvik, nu kommer nya uppgifter som kan lösa fallet.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: ruben.labbe@viaplaygroup.com 

Efterlyst är ett av Sveriges äldsta tv-program, som startade 1990 och har under sina nu 62 säsonger hjälpt polisen att lösa ett stort antal grova brott, främst tack vare tittarna. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion och på plats där brotten händer, runt om i Sverige. Tittarna får inte bara de senaste nyheterna utan också en helhetsbild av de aktuella brotten, som ofta kan vara svåra att överblicka när rubrikerna briserar i medierna. Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)