Här är trailern till dokumentären om Ace of Base – premiär 1 maj

11 april 2024 - Senast uppdaterad 8 maj 2024

Ace of Base har sålt nästan 50 miljoner skivor sedan intåget på topplistorna 1992. Guinness rekordbok har utsett ”Happy Nation/The Sign” till den bästsäljande album-debuten någonsin. Nu kommer dokumentären som berättar den osannolika tillika ofiltrerade historien om hur bandet erövrade världen och listorna. Men framgången hade ett pris. Ace of Base – All That She Wants har premiär den 1 maj på Viaplay och TV3.
- Några bitar gör ont att se, andra gläder mig. Som verkligheten själv ungefär, säger Jenny Berggren.

Dokumentären Ace of Base – All That She Wants innehåller arkivmaterial som aldrig har visats tidigare, från bandets genombrott 1992 och framgångsåren som följde, filmat bakom kulisserna. I dokumentären, bestående av tre delar, blandas denna unika inblick med intervjuer och berättar den otroliga historien om hur Ace of Base blev ett av världens största popband.

- Det har går trettio år och vi pratar om det som om det var igår. Det är inte en sång, det är ett kulturellt fenomen, säger artisten Wyclef Jean i dokumentären.

Dokumentären Ace of Base – All That She Wants har premiär den 1 maj på Viaplay och TV3. Nu släpps den officiella trailern som skildrar den otroliga framgångssagan bandet bestående av syskonen Jenny, Malin och Jonas Berggren samt Ulf Ekberg. Men också motgångarna de brottades med och splittringen dem emellan. 

- Vi har kämpat, älskat och förlåtit. Vi har gjort en världskarriär och i den åkt till månen och tillbaka. Livet hemma hade sex gånger högre gravitation helt plötsligt, och det var lätt att tappa fotfästet när man var ute och jobbade. Men vi höll varandra på jorden och bar ofta varandras bördor. Det är jag kanske mest stolt över idag, säger Jenny Berggren.

Ace of Base har aldrig riktigt fått det erkännande på hemmaplan som 50 miljoner sålda skivor bör förtjäna. De är Sveriges tredje största popexport efter Abba och Roxette.

- Det har gått över 30 år sedan vi först gjorde vårt avtryck, och det är en milstolpe som vi ser tillbaka på med stolthet och en viss förundran att musiken fortfarande är så populär. Vår historia har alltid varit vår egen, men den har aldrig delats med omvärlden på ett sådant öppet och ärligt sätt som i denna dokumentär. Vi hoppas att den inte bara underhåller våra fans utan också ger en djupare förståelse för vår resa och passionen som har drivit oss, säger Ulf Ekberg.

Ace of Base - All That She Wants är skapad och regisserad av Jens von Reis som jobbat med dokumentären under ett par år.

- Man skulle kunna tänka sig att fenomenet Ace of Base bara är en glättig framgångssaga. Men bakom fasaden hittade jag en historia om syskonkärlek, drömmar och vänskap, men också av bitterhet, avundsjuka och misstänksamhet. Beståndsdelar som gjorde den här dokumentären till det mest utmanande jag har gjort, säger Jens von Reis.

Ace of Base - All That She Wants är producerad av Nexiko med Daniel Andreasson som producent. Exekutiv producent på Viaplay Group är Johan Wennberg. Dokumentären består av tre avsnitt med premiär den 1 maj på Viaplay och TV3. Den officiella trailern samt bilder finns att ladda ner nedan.

#aceofbaseviaplay

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.