Här är trailern till Viaplays serie Karma och Jonar – premiär 3 december

23 november 2022 - Senast uppdaterad 1 december 2022

Loading the player...

Den 3 december är det premiär för Viaplays animerade äventyrsserie Karma och Jonar. Serien om de två tonåringarna är baserad på de bästsäljande barnböckerna med samma namn. Suzanne Reuter, Frank Dorsin och Lily Wahlsteen gör rösterna till huvudkaraktärerna Zelda Falköga, Jonar och Karma. Se den officiella trailern här
- Det känns väldigt bra inför premiären. Jag tror att Karma och Jonar kommer att bli en hit inom det animerade. Det är olikt något annat som gjorts i Sverige i alla fall och jag hoppas folk ser det också, säger Frank Dorsin. 

Bokserien om Karma och Jonar har redan sålt i över 100 000 exemplar och fått högsta betyg av Bibliotekstjänst. Den 3 december är det premiär för Viaplays originalserie med samma namn. Skådespelaren Frank Dorsin, som bland annat synts i Bonusfamiljen, gör rösten till huvudkaraktären Jonar.  

- Personligen tycker jag att det är ett väldigt bekvämt sätt att jobba, i studio alltså. För att få fram den bästa möjliga rösten räcker det inte med att bara stå och prata, utan jag brukar också leva mig in i rollen som om jag stod framför en kamera. Det är väldigt bra träning också för skådespelarförmågan, säger Frank Dorsin.  

Skådespelaren Lily Wahlsteen har tidigare synts i produktioner som Sune och Bert. Nu gör hon rösten till huvudkaraktären Karma.  

- Det känns helt sjukt kul att det snart är premiär. Jag har aldrig gjort ett sånt här jobb där man dubbar och är originalrösten tidigare. Det ska bli väldigt kul att se hur de har lekt med effekter och nyanser, säger Lily Wahlsteen.  

Karma och Jonar är en äventyrsserie som handlar om två tonåringar som bor i Glimeria, ett fridfullt land med en förtrollande skönhet. Sedan magiska och ondskefulla krafter intagit landet har dock himlen börjat mörkna. Karma och Jonar upptäcker att de, trots sina rivaliserande familjer, måste ta mod till sig och samarbeta för att besegra ondskan. 

Viaplays Karma och Jonar riktar sig till barn i åldrarna 6 till 11 år. Säsongens totalt åtta avsnitt á 12 minuter släpps samtidigt vid premiär. Serien är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, som ges ut av bokförlaget Bookmark. Böckerna är illustrerade av Henric Aryee, utnämnd till en av världens 200 bästa illustratörer av Lürzer’s Archive.

Här är den officiella trailern. 

Serien är producerad av Viaplay Studios Animation med Alexander Gustavsson som regissör och Tobias Paulsson som producent. Manus är gjort av Henrik Ahnborg (Geografens Testamente, Arkeologens Dotter) utifrån boken Karma och Jonar: Klipptrollen, av författaren Zelda Falköga. Exekutiv producent på Viaplay Group är Lotta Dolk

#KarmaJonar #Viaplay ViaplayOriginal 

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor