Här är våren på Viaplay

30 januari 2024 - Senast uppdaterad 6 mars 2024

Dramaserier, dokumentärer och reality som väcker känslor blandas med de största sportsändningarna och Hollywood-serierna i den vårbukett som presenteras på Viaplay.
Tuva Novotny tar saken i egna händer för att få barn, men snubblar över kärleken. Hon spelar huvudrollen i vårens stora dramakomedi Allt och Eva. Gunilla Persson är tillbaka på realityhimlen - denna gång i ett restaurangkök. Spännande true crime blir det i Efterlyst, Svenska fall, Peter Mangs och Based on a True Story. Starka känslor lockas fram i dokumentärfilmerna Det kunde varit vi och Livet efter Catwalk. Nostalgi och helt nytt material bjuds tittarna på i musikdokumentären Ace of Base - All That She Wants. Här är vårens utbud på Viaplay.

Vårsäsongen på Viaplay är i gång. Och den erbjuder ett utbud för alla smaker. Det blir dramaserier, reality, dokumentärer, true crime och sport.

Först ut är satsningarna inom crime där Krimtorsdag håller fanan högt. Den ständiga tittarfavoriten Efterlyst är tillbaka med Hasse Aro och följs av omskakande dokumentärer såsom Peter Mangs – En seriemördares hemlighet och Svenska Fall

En av vårens stora dramasatsningar är Allt och Eva. Tuva Novotny spelar huvudrollen som Eva, en kvinna som åker till Danmark för att skaffa barn på egen hand – men söker upp spermadonatorn (Joachim Fjelstrup). Sissela Kyle spelar hennes mamma i denna dramakomedi i sex delar, skapad av Johanna RunevadAllt och Eva bjuder på många skratt, hög igenkänning och vad som händer när drömmen om barn krockar med kärleken.

-  Jag hade verkligen inte tänkt att jobba, men när jag läste Johannas manus, kunde jag inte låta bli att tacka ja. Hon fångar ett så stort persongalleri i så många olika faser i livet att det är en serie jag tror kan passa alla, säger Tuva Novotny.

Dessutom är Wisting tillbaka med en fjärde säsong. Den norska succéserien, med Sven Nordin i huvudrollen, har toppat tittarlistorna på Viaplay både i Sverige och Norge varje säsong och satte rekord när den första hade premiär.

Drama på arbetsplatsen är det alltid i Frusna Vägar, Högspänning och Svenska Truckers som alla hjälper till att hålla ställningarna från norr till söder. Drama blir det också om man sätter Gunilla Persson i ett restaurangkök, eller? Det får vi veta i den populära, norska realityserien Camp Kulinaris. Behövs det någonstans längs vägen ekonomiska råd får vi som alltid det i Lyxfällan med programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg.

Glada Hudik-teaterns ledare Pär Johansson har gett oss både glädje och tårar, ofta just glädjetårar, i Catwalk. Nu kommer uppföljaren Livet efter Catwalk där vi åter får träffa de älskvärda profilerna med Emma Örtlund och Ida Johansson i spetsen. De gör ännu en dokumentärfilm tillsammans i Det kunde varit vi som är en stark skildring av hur människor med funktionsvariation behandlats historiskt.

- För mig ger de här filmerna hopp, en framtidstro och perspektiv till var man själv befinner sig i livet. De gör mig påmind om varför jag älskar mitt jobb och det är på grund av Emma, Ida, Nicklas och övriga som bryter normen av det normala. Och det är oftast det normbrytande man kommer ihåg, säger Pär Johansson. 

En dokumentärserie i en helt annan anda, är dokumentären om Ace of Base, bandet som blev en av Sveriges största popexporter genom tiderna. Från att bandet bildades på nittiotalet filmade Ulf Ekberg deras framgångsresa som kantades av motgångar och slitningar. Detta unika material är en bärande del i Ace of Base - All That She Wants.

- Över 30 år har gått sedan vårt genombrott, och det var en ära att bli tillfrågad att medverka i en dokumentär. För första gången får vår historia en ärlig och ocensurerad framställning, vilket känns viktigt för oss. Att få dela våra framgångar och motgångar utan filter är en genuin möjlighet att visa upp oss som vi verkligen är, säger Ulf Ekberg.

Som pricken över i kommer även de största sportevenemangen som ishockey-VM, Formel 1 med Max Verstappen, Premier League, Damallsvenskan, golf, MMA och mycket mer.

Presentationen av vårens utbud på Viaplay finns att ladda ner nedan.

#viaplay
#viaplayseries
#viaplaydocumentary

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.