Internationell stjärnglans när Afrikanska mästerskapen sänds på Viaplay

11 januari 2024

Loading the player...

Fotbollsfest väntas när de starkaste afrikanska nationerna möts i Elfenbenskusten för Africa Cup of Nations (AFCON). Turneringen som går av stapeln nu på lördag den 13 januari kan skryta med internationella stjärnspelare som Mohamed Salah (Egypten), Victor Osimhen (Nigeria), Mohammed Kudus (Ghana) och André Onana (Kamerun). Som vanligt när Viaplay direktsänder stora mästerskap sänder vi samtliga matcher, från gruppspel till final.
– Vi hoppas och tror på ännu en fantastisk upplaga av Afrikanska mästerskapen när de 24 bästa afrikanska länderna från hela kontinenten samlas och möts i Elfenbenskusten från mitten av januari. Allt ser ni direkt på Viaplay, säger Viaplays sportchef Lotta Folcker.

De regerande mästarna, Senegal, kommer att försöka försvara sin titel från 2022, medan turneringens mest framgångsrika nation genom tiderna, Egypten, garanterat kommer att göra allt för att lägga till ännu en pokal till sina redan imponerande sju AFCON-mästerskap. Turneringen börjar nu på lördag 13 januari med öppningsmatchen mellan värdnationen Elfenbenskusten och det västafrikanska landet Guinea-Bissau.

Viaplays kommentator Henrik Strömblad är förväntansfull. 

– Viaplays tittare kan se fram emot ett mästerskap med flera stora internationella stjärnor och de allra bästa landslagen på den afrikanska kontinenten. Afrikansk landslagsfotboll blir allt starkare och Marocko var ett tydligt exempel vid den senaste VM-turneringen 2022, säger Henrik Strömblad och tillägger:

– Det finns ett par uttalade favoriter: arrangörerna Elfenbenskusten, de regerande mästarna Senegal och de starka turneringslagen Marocko och Nigeria. Jag har en liten joker i mitt tips – Algeriet – som om de får ihop sin talangfulla trupp kan överraska många.

Med endast en timmes tidsskillnad mellan Sverige och Elfenbenskusten är TV-tiderna för mästerskapet idealiska för den svenska publiken på Viaplay. Afrikanska mästerskapen bjuder på nästan en månads internationell fotboll i världsklass, från Afrikas 24 bästa lag.

Afrikanska mästerskapen 2024 börjar lördagen den 13 januari och finalen spelas söndagen den 11 februari. I öppningsmatchen ser vi Elfenbenskusten mot Guinea-Bissau kl 21.00 på Viaplay. Kommentatorer är Henrik Strömblad och Martin Åslund.

Samtliga matcher från mästerskapet kommer att sändas live på Viaplay där bland annat finalen ramas in med en studiosändning laddad med dagsfärska analyser, intervjuer och heta experttips.

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)