Krimtorsdag är tillbaka och här är veckans fall i Efterlyst

31 januari 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 välkomnar programledaren Hasse Aro tittarna tillbaka till Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Följt av nya avslöjanden kl 21.00 i dokumentärserien Peter Mangs - En seriemördares hemlighet, del ett. Dessutom får vi en unik inblick i mordfallen som skakade Sverige när nya säsongen av Svenska fall har säsongspremiär den 22 februari på Viaplay och TV3. 

Här är fallen i säsongspremiären av Efterlyst - imorgon, torsdag 1 februari, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

STOCKHOLM: Mordförsök i Sätra
Efterlyst rapporterar om skjutningen i Sätra, där en man i trettioårsåldern skottskadades allvarligt vid åttatiden på kvällen söndagen den 28 januari. Polisen vädjar om tips och iakttagelser i bostadsområdet där mordförsöket ägde rum.

GNOSJÖ: 74-årig kvinna mördad
Efterlyst har besökt Gnosjö, där en 74-årig kvinna hittades mördad den 13 november på en gång- och cykelväg. En 70-årig man har suttit häktad misstänkt för mordet, men släpptes i brist på bevis. Nu har vi träffat räddningsledaren som var på plats vid larmet och gjorde upplivningsförsök.

STOCKHOLM: Våg av Dodge Ram-stölder
Efterlyst granskar den våg av bilstölder av märket Dodge Ram som drabbat Stockholm under 2023. Det rör sig om en ökning av stölder med 400 procent och gränspolisen berättar om flera ligor och deras tillvägagångssätt.

LUND: Vandaler sågade ner 160 nyplanterade träd
Efterlyst berättar om förstörelsen av de nyplanterade träden i Kunskapsparken i Lund. Under natten till annandagen sågade en eller flera gärningspersoner ner 160 träd värda mångmiljonbelopp. Medverkar gör Stadsträdgårdsmästaren Karl-Oscar Seth och Hans-Edvard Roos, forskare i vandalism vid Lunds universitet.

DALARÖ: Mordet på 75-årige Curt
Efterlyst tar upp det mystiska mordet på 75-årige Curt Sederström. Hans kvarlevor återfanns i september förra året i ett skogsparti nära Dalarövägen, men han har troligen mördats redan i slutet av mars 2023. Curt var omtyckt och känd för att hjälpa andra som försökte lämna sin kriminella bana. 

MALMÖ: Polisen söker upploppsmakare
Efterlyst hjälper polisen med att identifiera ytterligare personer som misstänks för grovt blåljussabotage och våldsamt upplopp. Upploppen i september förra året i stadsdelen Rosengård i Malmö startade efter Salwan Momikas koranbränning. Malmöpolisen jobbar alltjämt vidare med att identifiera och lagföra upploppsmakare.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: ruben.labbe@viaplaygroup.com 

Efterlyst är ett av Sveriges äldsta tv-program, som startade 1990 och har under sina nu 63 säsonger hjälpt polisen att lösa ett stort antal grova brott, främst tack vare tittarna. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion och på plats där brotten händer, runt om i Sverige. Tittarna får inte bara de senaste nyheterna utan också en helhetsbild av de aktuella brotten, som ofta kan vara svåra att överblicka när rubrikerna briserar i medierna. Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #PeterMangsViaplay #Svenskafall #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)