Majpremiärer på Viaplay

26 april 2024

Likt en sprakande majbrasa levererar Viaplay många heta nyheter i maj. Det blir bland annat en trip down memory lane i musikdokumentären Ace of Base - All That She Wants där tittarna får ta del av den ocensurerade berättelsen om ett av världens största popband. Vidare blir det en känslomässig berg-och-dalbana i Viaplays danska originalserie Call me Dad, där bästa vännen blir förälskad i huvudpersonens mamma. Spänning och action blir det i bland annat Equalizer 3, Nope och Butcher's Crossing. Sist men inte minst får tittarna se Sofia Helin axla rollen som skurk, i den tredje säsongen av Alex Rider. Detta och mycket mer på Viaplay i maj. 

SERIER


Call me Dad
Genre: Drama/Komedi
Premiär på Viaplay den 19 maj

Vad skulle du göra om din bästa vän blev förälskad i din mamma? Det börjar som en smått obekväm situation, men utvecklas till en hjärtevärmande historia. Viaplays danska originalserie Call me Dad bjuder på en känslomässig berg-och-dalbana. Vikings-stjärnan Alex Høgh Andersen spelar Emil, som får en chock när det visar sig att bästa vännen Victor (Magnus Haugaard) inlett en relation med hans mamma.


Alert: Missing Persons Unit s2
Genre: Action/Krim/Drama
Premiär på Viaplay 8 maj

När Nikki Batistas son försvinner går hon med i Philadelphia-polisens enhet för försvunna personer. Senare rekryterar hon sin ex-make för att försöka hitta deras son och samtidigt hjälpa andra i samma situation. I rollerna syns bland andra Scott Caan, Dania Ramirez, Adeola Role, Fivel Stewart och Ryan Broussard.


S.W.A.T s7
Genre: Action/äventyr/krim
Premiär på Viaplay 8 maj

Den sjätte säsongen av S.W.A.T såg ut att bli den sista, men efter påtryckningar från fansen blev det en sista säsong. Det ger Hondo (Dan Harrelson) en chans att ge serien det avslut som den förtjänar. Föregående säsong avslutades med att Hondo friade till Nichelle (Rochelle Aytes) – en intressant krydda i deras relation. Kärlekshistorien fortsätter i den sista säsongen.

Alex Rider s3
Genre: Action/äventyr/Drama
Premiär på Viaplay den 21 maj

Svenska stjärnan Sofia Helin gör entré i den tredje säsongen av Alex Rider, baserad på den femte romanen om tonårsspionen med samma namn. Under ny ledning planerar det brottsliga nätverket Scorpia att utpressa den brittiska regeringen med sitt nya supervapen: Invisible Sword. Alex (Otto Farrant) ger sig ut på ett personligt uppdrag, att förstöra Scorpia en gång för alla. Föga anar han att hans band till de båda organisationerna går djupare än han någonsin trott.

 

Ghosts s3
Genre: Komedi/Fantasy
Premiär på Viaplay den 20 maj

Den tredje säsongen av Ghosts fortsätter att blanda hjärta med humor. Medan de första två säsongerna fokuserade på Jay och Sams kamp med att få sin Bed & Breakfast att ta fart, kretsar denna säsong kring Jays dröm att öppna en restaurang i Woodstone-fastigheten.

Andra utvalda seriepremiärer på Viaplay i maj:

1 maj
WWII – Women on The Frontline
Secret Weapons: WWII
No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank’s Story
Grand Tour s1-3
Man in the Arena: Tom Brady
Alvinnn!!! And the Chipmunks s4

4 maj
The End of the Storm

10 maj
Hunden lb S1

17 maj
Inside Track: The Business of Formula 1

28 maj
Outlander s1

30 maj
Modern Love s1-2 

DOKUMENTÄR

Ace of Base – All That She Wants
Genre: Musik/Dokumentär
Premiär på Viaplay den 1 maj

Ace of Base har sålt nästan 50 miljoner skivor sedan intåget på topplistorna 1992. Guinness rekordbok har utsett "Happy Nation/The Sign" till den bästsäljande album-debuten någonsin. Nu kommer dokumentären som berättar den osannolika och ofiltrerade historien om hur bandet erövrade världen och listorna. Men framgången hade sitt pris. Dokumentären Ace of Base – All That She Wants innehåller arkivmaterial som aldrig tidigare visats, från bandets genombrott 1992 till de efterföljande åren, allt filmat bakom kulisserna. Denna unika inblick blandas med intervjuer och berättar den otroliga historien om hur Ace of Base blev ett av världens största popband.

FILMER

The Equalizer 3
Genre: Action/Crime/Thriller
Premiär på Viaplay 3 maj

Efter att ha övergett sitt tidigare liv som regeringsanställd lönnmördare kämpar Robert McCall (Denzel Washington) med att försona sig med de fasansfulla handlingar han begått. Han finner en slags frid genom att kämpa för rättvisa åt de förtryckta, men när han slår sig ner i södra Italien, där han oväntat känner sig hemma, inser han att hans nya vänner är i klorna på lokala kriminella. När situationen eskalerar till en dödlig nivå vet McCall att han måste agera: Han måste skydda sina vänner genom att konfrontera maffian.

Nope
Genre: Skräck, Mystik, Sci-Fi
Premiär på Viaplay den 10 maj

Efter faderns chockerande död börjar djurskötaren OJ och hans syster Emerald observera oförklarliga fenomen på sin stora ranch i södra Kalifornien. Daniel Kaluuya och Keke Palmer spelar huvudrollerna i denna skräckinjagande film, skapad av Jordan Peele som vann en Oscar för filmen Get Out.

After Ever Happy
Genre: Drama/Romantik
Premiär på Viaplay den 17 maj

I den fjärde delen av After-serien står paret Tessa (Josephine Langford) och Hardin (Hero Fiennes Tiffin) inför ett vägskäl. Ska Tessa fortsätta att kämpa för att rädda deras förhållande eller ska hon fokusera på sig själv? Tessa reser till Seattle medan Hardin stannar kvar i London och det mörker som sakta börjar omge honom. Frågan är om deras kärlek är tillräckligt stark för att deras vägar ska korsas igen?

Blackberry
Genre: Biografi/Komedi/Drama
Premiär på Viaplay den 24 maj

Work hard. Fail hard. Två totalt omaka entreprenörer – den fumliga uppfinnaren Mike Lazaridis (Jay Baruchel) och den iskalla säljaren Jim Ballsillie (Glenn Howerton) – teamar upp bakom prylen som skulle komma att bli en världssuccé. Men
smartphone-revolutionen kommer i kapp dem när fallhöjden är som störst - och landningen blir allt annat än vacker. Blackberry är en komedi om den beroendeframkallande superhajpade lilla telefonen som nådde omedelbar ikonstatus bland kändisar och finansmoguler – och lika snabbt kastades i soporna när hajpen dog.

 

Butcher's Crossing
Genre: Drama/Western
Premiär på Viaplay den 31 maj

Nicholas Cage spelar huvudrollen i denna gripande berättelse om en avhoppad Ivy League-student som ger sig i väg till Colorados vildmarker. Där ansluter han sig till en grupp buffeljägare som inte bara hotar hans liv, utan även hans mentala välbefinnande. Filmen är baserad på den hyllade romanen av John Williams och utforskar en djupgående kamp mot naturens obarmhärtiga krafter och det inre mörker som hotar att förtära honom.

Andra filmpremiärer på Viaplay i maj:

1 maj
Fallen
The Rum Diary
Jackie & Ryan
Asylum
Kill List
Dog
The Duel
Music
Blue Ruin
Danger Close
The Falling
The Brother Grimsby
Unhinged
Shallow Grave
Black Thorn
Turbo Kid
A Dog’s Way Home
Ain’t Them Bodies Saints?
The Big Ugly
Fun Mom Dinner

2 maj
Fool’s Paradise

6 maj
Uncharted

4 maj
You Hurt My Feelings

9 maj
The Hill

11 maj
Shortcomings

16 maj
Elevator Game

17 maj
After We Collided

18 maj
The Good House

23 maj
Camp Hideout

25 maj
Race for Glory: Audi vs. Lancia

27 maj
Father Stu Agent Game

30 maj
Rubikon

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor