Marspremiärer på Viaplay

26 februari 2024

Med påsken runt knuten har Viaplay förberett ett extra stort påskägg, fyllt med äggstra mycket underhållning för alla åldrar och smaker. Månadens utbud är fyllt av tittarfavoriter som kommer tillbaka. Missa inte den allra sista säsongen av The Good Doctor, där tittarna får fortsättningen på de senaste dramatiska slutscenerna. De kära karaktärerna i familjen Crawley är tillbaka i majestätiska långfilmen Downtown Abbey: A New Era. Energifyllt blir det i tredje säsongen av workplace-realityn Högspänning och isande spänning i Quicksand, 97 minutes, How to Blow up a pipeline och Black Phone. Allt detta och mycket mycket mer serverar Viaplay på sitt påskbord i mars.  

SERIER 


The Good Doctor s7 

Genre: Drama 
Premiär på Viaplay 19 mars 

Gör er redo för den allra sista säsongen av The Good Doctor. Under sex år har vi fått följa Freddie Highmore i rollen som den autistiska och briljanta läkaren Shaun. Förra säsongen bjöd på en känslomässig berg-och-dalbana med intriger, känslor och hjärtekrossande beslut. Allt kulminerade i en oförglömlig säsongsavslutning som nu får sin fortsättning i den nya och sista säsongen. 

 
Högspänning S3 
Genre: Workplace Reality 
Premiär på Viaplay  
 
Workplace-realityn Högspänning, som lyfter fram Sveriges energihjältar och tar oss med på hisnande äventyr, är tillbaka med en tredje säsong. Vi får följa de modiga människorna som står emot kraftiga stormar, utmanar höga höjder, kämpar i snökaos och på livsfarliga högspänningsledningar – allt för att leverera el och värme till våra hem. I den nya säsongen kommer vi några av profilerna från tidigare säsonger ännu närmare när kamerorna nu även följer med dem hem. Vi får också möta nya ansikten, däribland den färgstarka make-up artisten och influencern Moa, som har bytt glamour mot nya äventyr. 

Quiz 
Genre: Drama 
Premiär på Viaplay 11 mars 

Quiz är en fängslande dramaserie som inte bara utforskar människans längtan efter berömmelse och framgång, utan också de komplexa konsekvenserna av att sätta allt på spel för en chans till lycka och rikedom. Genom en gripande berättelse och skarpa karaktärsskildringar tar serien oss med på en emotionell resa genom en värld av tvivel, bedrägeri och förlåtelse.  

Andra utvalda seriepremiärer på Viaplay i mars 
 
1 mars 
Conquistadors: The Rise and Fall s1 
Queens That Changed the World s1 
Massive Engineering Mistakes s6 
Mafia Killers with Colin McLaren s1 
Impossible Railways s2 
The Giza Pyramid: Reaching For The Stars 
Abu Simbel: Giants of the Nile 
Paris: The Mystery of The Lost Place 
White Winter 
Santa’s Wild Home 
San Andreas: A Race Against Time 
Building The Billion Pounds Cruise Ship 
 
2 mars 
Hello Kitty: Super style! 
 
8 mars 
Cloudy with the chance of Meatballs s1 

12 mars 
Antiques Roadtrip s26 

15 mars 
Pingu in the City S1-2 

FILMER 

Downtown Abbey: A New Era 
Genre: Drama 
Premiär på Viaplay 29 mars 

Downton Abbey: A New Era är fortsättningen på den älskade serien Downton Abbey och filmen från 2019. I den nya långfilmen återvänder vi till det majestätiska Downton Abbey och den aristokratiska familjen Crawley med sin lojala personal. När 1920-talets glamorösa era börjar lida mot sitt slut väntar en ny tid fylld av både förändringar och utmaningar. Familjen Crawley försöker anpassa sig till den moderna världens krav, samtidigt som de håller hårt i sina traditioner och sitt arv. Filmen bjuder såväl på nya karaktärer, som heta intriger, vilket leder till både glädje och konflikter inom husets väggar. 

Fall 
Genre: Action/Thriller 
Premiär på Viaplay 22 mars 

Efter att Dan dör när han klättrar i Klippiga Bergen bestämmer sig hans flickvän Becky och hennes vän Hunter för att klättra upp i ett enormt 600 meter högt kommunikationstorn och dumpa Dans aska. 

Are You There God? It's Me, Margaret. 
Genre: Dramakomedi 
Premiär på Viaplay den 8 mars 
 
Vid 11 års ålder flyttar Margaret (Abby Ryder Fortson) till en ny stad och börjar fundera över allt möjligt kring livet, vänskap och tonåren. Hon är beroende av sin mamma (Rachel McAdams), som erbjuder kärleksfullt stöd samtidigt som hon själv försöker finna sig till rätta på en ny plats, och sin mormor Sylvia (Kathy Bates), som har förlikat sig med att finna glädje i nästa fas av sitt liv. För alla tre kommer frågor om identitet, ens plats i världen och vad som ger livet mening att dra dem närmare varandra än någonsin tidigare. 

The Black Phone 
Genre: Skräckfilm
Premiär på Viaplay den 8 mars 

Finney Blake (Mason Thames), en blyg men smart 13-årig pojke, blir kidnappad av en sadistisk mördare (Ethan Hawke) och inlåst i en ljudisolerad källare. När en trasig telefon på väggen börjar ringa, upptäcker Finney att han kan höra rösterna från mördarens tidigare offer. Och de är fast beslutna att se till att det som hänt dem inte händer Finney. 

Mafia Mamma 
Genre: Action, komedi, krim 
Premiär på Viaplay den 1 mars 

Den lågmälda amerikanska förortsmamman Kristin (Toni Collette) reser till Italien för att ta del av sin avlidne farfars testamente. Eftersom de inte kände varandra vet inte Kristin att hon är arvtagare till hela hans maffiaimperium. Plötsligt befinner hon sig mitt i ett galet maffiakrig, uppbackad av släktens rådgivare Bianca (Monica Bellucci). Mot alla odds och trots allas lågt ställda förväntningar, inte minst sina egna tvivel, briljerar Kristin som familjens nya överhuvud. 

How to Blow up a pipeline 
Genre: Thriller 
Premiär på Viaplay den 2 mars 

En grupp miljöaktivister bestämmer sig för att göra allt i sin makt för att se till att deras röster blir hörda. De ger sig ut på en farlig resa genom Texas öken med ett enda mål: att spränga en oljeledning i luften. De anser att våldsamt sabotage är den enda gångbara metoden för att få bukt med klimathotet. Med bland andra Lukas Gage (The White Lotus, You, Euphoria).


Quicksand 
Genre: Colombiansk thriller 
Premiär på Viaplay den 7 mars 
 
Ett gift par från USA, vars äktenskap är på väg att ta slut, åker tillsammans till en arbetskonferens i Colombia. Under en utflykt till regnskogen, överraskas de av en plötslig storm och hamnar i kvicksand. Helt i händerna på naturens vrede måste de nu samarbete för att överleva.


97 minutes 
Genre: Thriller 
Premiär på Viaplay den 9 mars 
 
Ett kapat flygplan kommer att krascha om bara 97 minuter när bränslet tar slut. NSA-chefen vill att planet ska skjutas ner innan dess och lämnar de oskyldiga passagerarnas öde i händerna på en hemlig Interpol-agent. I rollerna syns bland andra Jonathan Rhys-Meyers, Alec Baldwin, MyAnna Buring och Jo Martin

Andra utvalda filmpremiärer på Viaplay i mars 
 
1 mars 
The Hunted 
Mile 22 
Last Night 
Faces in the Crowd 
Judy 
Gringo 
Happy Family 2 
The Recruit 
Hotel Artemis 
Philadelphia 
Drive 
Training Day 
The Next Three Days 
Bruce Almighty 
Red Dawn 
The Love Punch 
The Immigrant 
Hip hip hora! 
A Walk to Remember 
What’s Eating Gilbert Grape 
The Whole Truth 
Den of Thieves 
Locke 
Salmon Fishing in the Yemen 
The Ghost Writer 
Friends with Money 
Made in Italy 
Pets United 
Silent House 
Ozzy 
The Mortal Instruments: City of Bones 
Gnome Alone 
The United States vs. Billie Holiday 
Minions: The Rise of Gru 
 
11 mars 
The House Next Door: Meet the Blacks 2 
Spider-Man: No Way Home 
 
14 mars 
Cet été-là 
 
16 mars 
Alleluljah 
 
17 mars 
Devil in a Blue Dress 
The Bone Collector 
Godzilla 
Godzilla: King of the Monsters 
 
21 mars 
The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry 
 
23 mars 
Men 
 
25 mars 
Around the World in 80 days 
Peter Rabbit 2: The Runaway 
 
28 mars 
Megamind vs The Doom Syndicate 
Jumanji: Welcome to the Jungle 
Men in Black: International 
The Ritual Killer 
 
30 mars 
Jesus Revolution 
 
31 mars 
Terminator Salvation 
Step Brothers 
My Best Friend’s Wedding

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor