Narkotikasmugglare fångas på bild - här är veckans fall i Efterlyst

28 februari 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Följt av ännu fler avsnitt av Svensk fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 29 februari, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

MALMÖ: Tullkriminalen söker narkotikasmugglare
Efterlyst kan visa övervakningsbilder från Tullkriminalen på en man misstänkt för grov narkotikasmuggling i Malmö i somras. Ombord på Öresundståget fattade tullen misstankar om två väskor fyllda med narkotika. Men mannen låtsas inte om att de var hans och lyckades vid tågstationen Triangeln i Malmö smita undan ett gripande.

UPPSALA: Hon repade 20 bilar med sin kniv
Efterlyst tar upp det märkliga fallet i Gränby i Uppsala, där en kvinna på natten till den 22:a februari med en stor kniv repade ett tjugotal bilar. Men det hon inte visste var att en av bilarna var utrustad med övervakningskamera. Värdet för att reparera bilarna uppskattas av polisen till mellan 200.000-400 000 kronor.

UPPSALA: Kvinna våldtogs efter besök på Stockholms nation
Efterlyst är i Uppsala och hjälper polisen att gripa den våldtäktsman som överföll en 25-årig kvinna, när hon vandrade hem på kvällen. Våldtäkten inträffade på S:t Johannesgatan, mitt i centrala Uppsala vid halv tolvtiden på kvällen fredagen den 16 februari. Området är välbesökt vid den tidpunkten, och polisen hoppas få in iakttagelser som kan leda till att våldtäktsmannen grips.

BORÅS: 19-åring återfanns död utanför gymnasieskola
Efterlyst hjälper polisen i det mordfall som uppdagades tidigt på morgonen den 5:e januari i år. En 19-årig pojke hittades med svåra skador utanför Sven Eriksonsgymnasiet i Borås, men på sjukhuset förklarades han avliden. Polisen har arbetat intensivt med att lösa fallet, och hoppas nu att tips kan komma in till Efterlyst för att komma vidare i utredningen.

STOCKHOLM: Ficktjuven togs med ansiktsigenkänning
Efterlyst skildrar hur polisen i Skärholmen lyckades klara upp en serie av grova stölder mot personer med funktionsvariationer och åldringar. Efter att ha hämtat in övervakningsbilder kunde NFC, Nationellt Forensiskt Centrum på endast 24 timmar identifiera gärningsmannen, och efter några dagars spaning på mannens adress kunde han gripas. Han dömdes i förra veckan till två års fängelse och utvisning.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: ruben.labbe@viaplaygroup.com 

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)