Gå till huvudinnehåll

Ny säsong av Kristallen-nominerade Lyxfällan - premiär 20 augusti

15 augusti 2024

En shoppar i sin mans namn och en annan riskerar att förlora sin skuldsanering. Det är några av problemen programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk ställs inför i Lyxfällan som har säsongspremiär den 20 augusti på Viaplay och TV3.  
- Den här säsongen kan tittarna förvänta sig rätt mycket kraftiga och dramatiska känsloutspel, säger Magdalena Kowalczyk. 

I säsong 35 av Lyxfällan möter vi privatpersoner som kämpar med att få ordning på sin ekonomi. Hänsynslöst shoppande och dåliga beslut har gjort att säsongens deltagare hamnat i klistret och behöver professionell hjälp för att få ordning på sin ekonomi. Under åtta avsnitt följer vi dem på deras resa mot ekonomisk stabilitet och får samtidigt ta del av konkreta råd och tips från våra erfarna ekonomiexperter och programledare Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg. 
 
- Jag har sett det mesta vid det här laget, men blev ändå paff vid flera tillfällen. I den här säsongen får vi se de extremt olika sätt att hantera den hårda verklighet som människor ibland har skapat för sig själva med lånade pengar, och duckat för konsekvenserna allt för länge, säger Magdalena Kowalczyk.

Att Lyxfällan är inne på sin 35:e säsong tror Magdalena inte är någon slump. 

- Att Lyxfällan inte bara är aktuell år ut och år in utan snarare mer nu än någonsin är en direkt spegling av det "köp-nu-betala-sen-samhälle" som vuxit fram i Sverige på senare tid. Den samlade skulden för konsumtion till Kronofogden har vuxit med i snitt 50 miljoner varje dag det senaste året och samtidigt kämpar fler och fler med psykisk ohälsa till följd av dålig ekonomi. Därför är jag stolt att vara del i den superviktiga folkbildningen om pengar som ett konkret sätt att förebygga den här hemska utvecklingen, säger Magdalena Kowalczyk.

I den nya säsongen kommer programledarna att besöka privatpersoner i: 

  • Alby
  • Bro
  • Umeå
  • Borlänge
  • Partille
  • Heby
  • Eskilstuna
  • Helsingborg 

Lyxfällan har säsongspremiär på Viaplay den 20 augusti. Den 5 september har programmet möjlighet att kamma hem pris för Årets Livsstilsprogram, i det prestigefyllda TV-priset Kristallen

#Lyxfällan #LyxfällanViaplay

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor