Gå till huvudinnehåll

Ny säsong av Svenska Fall - som också blir podcast

20 augusti 2024

Populära dokumentärserien Svenska Fall är tillbaka. Det är dags för 12:e säsongen av kriminalprogrammet som skildrar brotten som skakat om Sverige. Premiären är torsdag den 29:e augusti på Viaplay och TV3.
I samband med höstens premiär släpps även podden Svenska Fall Podcast - ett samarbete med Perfect Day och Brand New Content.

I höst återkommer den populära dokumentärserien Svenska Fall, med åtta avsnitt, om allvarliga brott som har skakat Sverige. Det är den 12:e säsongen av Svenska Fall som sänds på Viaplay och TV3 med start den 29:e augusti klockan 21.00.

Hösten inleds med två mardrömslika försvinnanden.

Polisen i Örebro får larm en morgon i maj 2018 om att trebarnsmamman Lena Wesström är försvunnen. Ett vittne rapporterar dessutom om att ha hört ett hjärtskärande skrik mitt i natten. Det visar sig vara en historia full av svek och våldsam död. 

Ett annat gripande fall är när "Sacha" försvinner en tidig morgon från sitt hem i Bromma. Med en sexmånaders bebis hemma är hennes försvinnande både mystiskt och oroande. Det är "Sachas" man som har anmält henne försvunnen. När polisen sedan gräver djupt pekar bevisen i en oväntad riktning.

– Krimtorsdag på Viaplay är en klassiker. Svenska Fall är ett väldigt uppskattat program med trogna tittare så det känns fantastiskt att vi går in i hösten med en 12:e säsong. Det är en säsong med flera väldigt omskrivna fall, men även mindre kända fall med oväntade vändningar, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige.

Svenska Fall Podcast

I dag släpps första avsnittet av Svenska Fall Podcast som produceras av Brand New Content i samarbete med Perfect Day Media och Viaplay. Det blir totalt tio fall från säsongerna 1-5, varje tisdag släpps ett nytt avsnitt. 

– Under alla år som Brand New Content har producerat Svenska Fall för tv har jag drömt om att även producera avsnitten som podd. När jag kontaktade Perfect Day märkte jag snabbt att de trodde lika mycket på projektet som vi och jag förstod att partnerskapet mellan oss tillsammans med Viaplay skulle passa perfekt, kommenterar Klas Lindberg, exekutiv producent på Brand New Content. 

 

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.