Ny satsning med engelsk fotboll på TV6

8 mars 2024

Loading the player...

Viaplay Group maxar utbudet från världens bästa fotbollsland. På lördagar, med start den 9 mars, får tittarna möjlighet att se The Championship på TV6.
- Det är en liga med mängder av klassiska fotbollslag som nu kan nå en bredare publik. Det känns jättebra att kunna erbjuda Engelsk fotboll i TV6 till förhoppningsvis nya sporttittare, säger Daniel Berglund, tf sportchef på Viaplay Group i Sverige.

The Championship är känd för sin intensitet, passion och härliga stämning med höga publiksiffror. Totalt fajtas 24 lag hårt om tre prestigefyllda platser till Premier League. Englands näst högsta liga består av mängder med klassiska lag som Leeds, Middlesbrough, Southampton, Sunderland, Millwall och West Bromwich Albion.

- Många engelska lag är populära i Sverige, det finns ett speciellt band där. Vi är glada att få ut ännu mer kvalitativ fotboll från England till våra tittare, säger Daniel Berglund, tf sportchef på Viaplay Group i Sverige.

Matcherna sänds i TV6 på lördagar med avspark klockan 16.00. Men redan från 15.30 får tittarna ta del av Premier League-studion med skickliga programledarna Jennifer Kücükaslan och Richard Henriksson, samt skarpa experter som Fredrik Ljungberg, Bojan Djordjic och Erik Niva.

Engelsk fotboll i TV6 startar på lördag den 9 mars 15.30 med mötet mellan Millwall och Birmingham. Matcherna kommenteras på svenska, och Viaplay erbjuder resultatservice för Stryktipset.

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.