Gå till huvudinnehåll

Ny studiosatsning med Viaplay Premier Sunday: "Det känns väldigt häftigt"

4 september 2024

Tio stycken supersöndagar - med superprofiler. Viaplay Group presenterar ett nytt koncept med tio internationella studios med populära programledaren Jules Breach samt experterna Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.
– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam är tre av Premier Leagues största stjärnor genom historien. Totalt vann trion tio Premier League-titlar. Tillsammans med Jules Breach kommer de leda Viaplay Premier Sunday – en exklusiv livestudio.

– Det finns inget bättre än att bevaka fotboll vid sidlinjen, vid händelsernas centrum. Vi ska leverera unika insikter, både med spets och humor, säger programledaren Jules Breach, som tidigare har jobbat med BT, Channel 4 och CBS.

Totalt blir det tio stormatcher under säsongen 2024/25 och den internationella studion sänds i sex länder samtidigt.

– Det här är ett innovativt sätt att bevaka världens bästa fotbollsliga. Vi ger fansen en internationell studio där de får ett unikt perspektiv från tre Premier League-legendarer, och möjligheten att direkt få in toppspelare och managers live i våra sändningar, säger Viaplays sportchef Erik Westberg och fortsätter:

– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över. Vi vill att tittarna kommer så nära planen som möjligt, så att de nästan känner lukten av gräset.

Först ut är Manchester City mot Arsenal på Etihad söndag den 22 september. Fredrik Ljungberg, som vann Premier League med Arsenal 2001/02 och 2003/04, är väldigt taggad på Viaplay Premier Sunday.

– Det känns fantastiskt att vara i samma lag som Peter och Jaap för en gång skull, det här kommer att bli jättekul. Jag tror att vi kan förvänta oss en väldigt jämn Premier League den här säsongen. Alla kan slå alla och kvalitén är bättre än någonsin. Min gamla klubb Arsenal kan vinna ligan i år, men med tanke på den hårda konkurrensen så är det väldigt svårt att förutse, säger Ljungberg.

Peter Schmeichel vann fem ligatitlar med Manchester United under sina år i Premier League. Han ser verkligen fram emot att få dela med sig av sina erfarenheter tillsammans med övriga i studion.

– Livesändningarna på Viaplay spelar redan i en egen liga, att sammanföra talanger och teknik i en studio för flera länder är nytänkande. Jag ser verkligen fram emot att jobba Jules, Jaap och Freddie för att ta studiosändningar till en ny nivå, säger Peter Schmeichel.

Han får medhåll av sin före detta lagkamrat Jaap Stam:

– Premier League är den överlägset mest spännande fotbollsligan i världen. Varje år blir dramatiken mer och mer påtaglig, och Viaplay Premier Sunday kommer att vara det bästa stället för fans att följa dramatiken, säger Jaap Stam.

Studiospråket kommer att vara engelska, men kommenteringen vid matcherna kommer att vara på respektive lands språk.

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.