Gå till huvudinnehåll

Premier League sparkar igång på Viaplay

13 augusti 2024

Världens bästa fotbollsliga är tillbaka. Fredag den 16 augusti drar Premier League 2024/25 igång på Viaplay och som vanligt blir det en fullspäckad helg med tre sändningsdagar med studio.
– Äntligen får vi sparka igång fotbollssäsongen med Premier League som varje omgång bjuder supportrarna på stjärnglans och stor spänning, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

Manchester City höll för favorittrycket och tog sin fjärde raka ligatitel i fjol. En ny stark säsong av managern Pep Guardiola. Till helgen tar spanjoren sats mot femte raka ligatiteln.

Den första Premier League-omgången av 38 omgångarna drar igång fredag den 16:e augusti. Precis som ifjol leds studiosändningarna av Viaplays eminenta programledare Richard Henriksson och Jennifer Kücükaslan

– Jag ser verkligen fram emot att få flytta in i Premier League-studion varje helg de kommande tio månaderna. Som alltid är den stora frågan inför säsongen om något lag ska kunna knuffa ner Manchester City från tronen. Arsenal har visat att de kan vara med och konkurrera ända in i det sista och allt talar för att de kommer göra detsamma den här säsongen, säger Viaplays programledare Jennifer Kücükaslan.

Richard Henriksson fyller på:

– Tittar vi på nyförvärven hittills under sommaren så är det ju Arsenal som har spetsat sitt lag ytterligare. Sedan kan vi inte heller bortse från att Liverpool, Tottenham och kanske till och med Aston Villa kan vara med och hota om de verkligen får till det, säger Viaplays programledare Richard Henriksson. 

"Sommarens stora överraskning"

I Liverpool har det skett en stor förändring från tidigare år då managern Jürgen Klopp lämnade efter åtta år. Men först ut säsongen 2024/25 är storklubben Manchester United som tar emot Fulham på Old Trafford.

– Sommarens stora överraskning är väl att Erik Ten Hag fortfarande är manager för Manchester United. Nederländaren räddade upp en mardrömssäsong med att vinna FA-cupen men det kommer krävas mer än så i år för att behålla jobbet. Kravet på Manchester United är alltid att konkurrera om en topp 4-placering men jag tror att det blir tufft för ett United som visserligen agerat offensivt på transfermarknaden men redan åkt på ett par tunga skadeavbräck inför premiären, säger Jennifer Kücükaslan.

Det finns mycket att se fram emot för supportrarna den kommande säsongen. Richard Henriksson tror också på en ny fin säsong av Alexander Isak.

– Det går ju inte att bortse från att för oss svenskar är det en säsong där vi storögt följer en av seriens allra bästa forwards i Alexander Isak. Jag blir inte förvånad om han vinner skytteligan den här gången, säger Henriksson.

– Mångas blickar kommer förstås också vara riktade mot norra London där Premier Leagues allra färskaste svensk hoppas kunna slå sig in i Tottenhams startelva. Lucas Bergvall har imponerat under försäsongen men frågan är hur stort steget mellan Allsvenskan och Premier League blir för supertalangen, säger Jennifer Kücükaslan.

Premiärhelgen på Viaplay innehåller studiosändningar fredag, lördag och söndag. Jennifer Kücükaslan och Richard Henriksson leder studion samtliga tre dagar och har sällskap av Erik Niva, Bojan Djordjic, Fredrik Ljungberg, Jonas Olsson och Martin Åslund. Även Anders Bjuhr och Glenn Strömberg får en intensiv start på säsongen när de kommenterar tre matcher på tre dagar från läktarplats i England.

– Den här helgen är startskottet för en väldigt stark fotbollssäsong på Viaplay. Vi kommer ge våra tittare den bästa klubb- och landslagsfotbollen kombinerat med skarpa analyser och närheten till spelet, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

Simsalabim

När Premier League nu kör igång satsar också Viaplay stort på en marknadskampanj. Och artisten Lucianoz har skrivit om sin hit "Simsalabim" för att den ska passa in fotbollens värld. Den 31-årige dansbandsstjärnan slog igenom stort i Sverige med covern "Det är ju dej jag går och väntar på". 

– Det känns otroligt kul att min första egna singel "Simsalabim" används till Viaplays kampanj för den här säsongens Premier League. Fotboll är en sån glädjespridande sport och mitt motto är att sprida just glädje, så det här är helt perfekt. Ända sedan min debut har det hänt en hel del för mig i min karriär vilket jag är väldigt tacksam över, och att få just den här chansen att samarbeta med Viaplay betyder mycket för mig, säger Lucianoz. 

Viaplay sänder 342 matcher från Premier League-säsongen 2024/25 som sträcker sig till den 25 maj. De övriga 38 matcher går att se på Amazon Prime Video.



SÄNDNINGSTIDER PREMIÄRHELGEN

Fredag 16 augusti:
20.00, Viaplay/V Sport Premium: Premier League-studion
21.00, Viaplay/V Sport Premium: Manchester United–Fulham (kommentatorer Anders Bjuhr och Glenn Strömberg, onsite)
I studion: Jennifer Kücükaslan, Erik Niva och Bojan Djordjic

Lördag 17 augusti:
15.30, Viaplay/V Sport Premium: Premier League-studion
16.00, Viaplay/V Sport Premium: Arsenal-Wolverhampton (Niklas Holmgren, Martin Åslund. Frida Fagerlund är onsite)
16.00, Viaplay/V Sport Extra: Nottingham-Bournemouth (Magnus Dahlborn)
16.00, Viaplay/V Sport Fotboll: Newcastle–Southampton (Lars Sandberg)
16.00, Viaplay: Everton-Brighton (Axel Olsson)
18.30, Viaplay/V Sport Premium: West Ham–Aston Villa (Henrik Strömblad, Johanna Frisk)
I studion: Richard Henriksson, Fredrik Ljungberg och Jonas Olsson

Söndag 18 augusti:
14.30, Viaplay/V Sport Premium: Premier League-studion
15.00, Viaplay/V Sport Premium: Brentford–Crystal Palace (Robert Tennisberg, Saga Fredriksson)
17.30, Viaplay/V Sport Premium: Chelsea–Manchester City (Anders Bjuhr, Glenn Strömberg, onsite)
I studion: Jennifer Kücükaslan, Fredrik Ljungberg och Martin Åslund

Måndag 19 augusti:
21.00, Viaplay/V Sport Premium: Leicester–Tottenham (Claes Andersson, Johanna Frisk)

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.