PRESSMEDDELANDE MTG SPORT: FÖRLÄNGER AVTALET MED NFL

19 oktober 2016 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

MTG SPORT SÄKRAR RÄTTIGHETERNA
FÖR NFL I YTTERLIGARE FEM ÅR

MTG Sport förlänger sändningsrättigheterna för NFL (National Football League)  i Sverige, fram till och med Super Bowl 2022.
– Det här är en storsatsning på en av våra häftigaste rättigheter. Vi visade NFL redan på 80-talet och inför varje ny rättighetsperiod har vi laddat in än mer innehåll, säger MTG Sveriges sportchef Per Nunstedt.

Amerikansk fotboll blev en fluga i Sverige när TV3 började att sända från NFL, och har bidragit till att bygga upp en växande skara svenska fans. Nu kan dessa glädjas åt att följa den spektakulära ligan i ytterligare fem år, efter innevarande säsong.
– Det är mycket som har hänt sedan PA Gullö knöt sin fluga på 80-talet och introducerade sporten för de svenska tv-tittarna. Förutom att vi i dag visar betydligt fler matcher så har vi också börjat visa "Red Zone" med höjdpunkter live på söndagkvällarna, samt satsat på vår svenska studio som lockat in fler nya tittare till sporten. Vi märker av ett ständigt ökande intresse för NFL, och därför känns det väldigt bra med ett så långsiktigt avtal där vi också adderar det så populära innehållet i NFL Network som i dag når 70 miljoner amerikanska hushåll. Det är ett innehåll som maxar NFL-upplevelsen, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt. 
NFL Network kommer att ge tittaren tillgång till hela NFL-kalendern, från träningslägren hela vägen fram till Super Bowl, med nyheter, analyser, reportage, intervjuer och dokumentärer och sänds dygnet runt.
Klart är att TV3 Sport HD fortsätter att vara huvudkanal för de svenska NFL-sändningarna, och parallellsänder cirka fem matcher/omgång tillsammans med Viaplay. Streamingtjänsten Viaplay direktsänder dessutom ytterligare matcher exklusivt samt NFL Red Zone.
NFL-rättigheterna omfattar grundseriematcher samt hela slutspelet inklusive den stora finalen kallad Super Bowl.
Super Bowl är det idrottsevenemang som näst efter finalen i UEFA Champions League samlar störst tv-publik. Fjolårets final sågs av över 110 miljoner tv-tittare bara i USA.
I dagarna blev det klart att megastjärnan Lady Gaga uppträder i Super Bowls spektakulära halvtidsshow, som denna säsong avgörs i Houston den 5 februari.

 

Kontakter

Fredrik S Johansson

Head of Sports PR

Presskontakt för sportinnehåll på Viaplay, TV3, TV6, TV10 och alla V Sport-kanaler.


Johan Darin

Pressredaktör, Sport