Gå till huvudinnehåll

Reality dominerar hösten på Viaplay

19 augusti 2024

Hösten på Viaplay och TV3 kastar oss in i realityns värld, med en rad populära program som fångar både hjärta och smärta. Paradise Hotel är tillbaka med besked där årets deltagare är redo att röra om i grytan. Även Husköp i Blindo har säsongspremiär där familjer återigen lägger bostadsjakten helt i händerna på programmets experter. I Krimtorsdag håller Efterlyst och Svenska Fall tittarna på helspänn - och toppas senare i höst med den nya spännande dokumentärserien Bunkerkvinnan
Dessutom är givetvis tittarfavoriterna Lyxfällan, Högspänning, Frusna Vägar och Svenska Truckers tillbaka med nya säsonger. En av höstens viktigaste kvällar bjuder Carina Berg in till med Barncancergalan - Det svenska humorpriset - som i år firar 10 år.
Detta och mycket mer erbjuder Viaplay under en färgsprakande höst.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset 
Barncancergalan - Det svenska humorpriset är tillbaka i höst på Viaplay och TV3 - och firar då tio år. Galan leds återigen av Carina Berg som under våren gjorde succé i Melodifestivalen. Galan anordnas tillsammans med Barncancerfonden för att bidra till och stötta den livsviktiga barncancerforskningen och kampen mot barncancer. Som tittare stöttar du genom att bli barnsupporter. Under galan delas åtta priser ut där landets främsta humorister kommer belönas med Papphammarstatyetten, skapad med Gösta Ekmans ikoniska figur som förlaga. Komikerna delar scenen med populära artister och vi kommer självklart att få träffa några av de familjer och barn som drabbats av cancer och höra deras starka historier. 

Premiär: 30 september 
Antal episoder: 1 
Pressansvarig: Susanne Nylén, susanne.nylen@viaplaygroup.com


Paradise Hotel
Paradise Hotel är tillbaka i sitt originalformat och med Rebecca Stella i programledarrollen. Självklart kommer även kända deltagare tillbaka. Det blir all stars, nostalgiska temaveckor, massor med humor och heta känslor när årets tävlande checkar in på hotellet Playa Nix i Mexiko. Taggade, redo att röra om i grytan och spela spelet, är deltagarna villiga att riskera både vänskap och kärlek i jakten på en halv miljon kronor. Bland årets deltagare finns kända ansikten som Diana Moseni, Bettina Buchanan, Ike McKenna, Mattias Helén, Fredrik “Fimpen” Olsson och Casper Wollter men även många nya fräscha PH-deltagare. Förbered er på en sprakande comeback och som ni vet – allt kan hända på Paradise Hotel.

Premiär: 9 september 
Antal episoder: 36 
Pressansvarig: Susanne Nylén, susanne.nylen@viaplaygroup.com

Högspänning
Högspänning är tillbaka! Här möter vi hjältarna bakom Sveriges energiförsörjning. Tittarna får följa med till några av Sveriges mest fascinerande arbetsplatser. Med humor och värme lär vi känna våra deltagare när de utför jobb på höga höjder, i djupa tunnlar och i svårtillgänglig terräng. Vi får se hur vädrets makter, som stormar och extremväder, kan påverka deras arbete, och uppleva den vänskap och arbetsglädje som uppstår när kollegor samarbetar i dessa utmanande miljöer.

Premiär: 7 oktober
Antal episoder: 10
Pressansvarig: Jenny Nielsen, jenny.nielsen@viaplaygroup.com

Lyxfällan
En shoppar i sin mans namn och en annan riskerar att förlora sin skuldsanering. Det är några av problemen som programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalcyk ställs inför i kommande säsongen av Lyxfällan. Dåliga beslut har gjort att säsongens deltagare hamnat i klistret och behöver professionell hjälp för att få rätsida på sin ekonomi. Vi följer dem på deras resa mot ekonomisk stabilitet och får samtidigt ta del av konkreta råd och tips från våra erfarna ekonomiexperter.

Premiär: 20 augusti
Antal episoder: 8
Pressansvarig: Jenny Nielsen, jenny.nielsen@viaplaygroup.com

Husköp i blindo
I höst är det äntligen dags för premiären av andra säsongen av Husköp i Blindo, under ledning av Carin da Silva. Vid sin sida har hon återigen inredningsexperten Lena Nyholm och den rutinerade fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic. Tillsammans bjuder de på spektakulära renoveringar och minst sagt intressanta husköp. Vi får bland annat följa en familj som köper en enkelbiljett från Kenya till Landskrona, och finner sitt drömhus i en gammal skola. 

Premiär: I höst
Antal episoder: 5
Pressansvarig: Jenny Nielsen, jenny.nielsen@viaplaygroup.com

Efterlyst
Tittarfavoriten Efterlyst är tillbaka med säsong 64 och den leds som vanligt av programledare Hasse Aro. Sedan 1990-talet har Efterlyst, främst tack vare tittarna, kunnat hjälpa polisen att lösa brott. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion. Förutom de senaste nyheterna ger poliser och experter en helhetsbild av aktuella brott.  

Premiär: 29 augusti 
Antal episoder: 11
Pressansvarig: Fredrik Jönsson, fredrik.jonsson@viaplaygroup.com 


Svenska Truckers
Den fartfyllda realityserien Svenska Truckers är tillbaka med en ny säsong. Vi följer yrkesförarna som jobbar dygnet runt med att leverera olika typer av gods genom landet – och utför viktiga samhällsinsatser som håller Sverige i rullning, från norr till söder. Dessutom får tittarna en inblick i förarnas personliga berättelser och relationer.

Premiär: 26 augusti
Antal episoder: 8
Pressansvarig: Jenny Nielsen, jenny.nielsen@viaplaygroup.com


Frusna vägar
Följ med till ett gnistrande Sverige långt uppe i norr där snö och is är en självklar del av vardagen för både bärgare och snöröjare, medan storstadsbor på tillfälliga besök kämpar med de nya väderförhållandena. I Frusna vägar får vi följa hjältarna som trotsar Kung Bores kalla grepp för att göra de norrländska vidderna framkomliga. När vinden plötsligt sveper in och förvandlar fälten till en snöröksdimma, gör vägarna glashala och driver upp snövallar, är behovet av vintervägarnas hjältar större än någonsin. Missa inte att följa nya utmaningar i den kommande säsongen.  

Premiär: I höst
Antal episoder: 8
Pressansvarig: Jenny Nielsen, jenny.nielsen@viaplaygroup.com

Svenska Fall
Populära svenska kriminalprogrammet Svenska Fall är inne på sin 12:e säsong. Under åtta avsnitt skildrar Svenska Fall Sveriges mest spektakulära mord- och kriminalfall. Programmet berättar ingående och detaljerat ur de inblandade människornas perspektiv och följer bakgrund, dåd, utredning och rättegångar. Hösten inleds med två mardrömslika försvinnanden. Ett vittne hör ett hjärtskärande skrik mitt i natten i Örebro 2018 – och sedan visar det sig att trebarnsmamman Lena Wesström är försvunnen. Det visar sig vara en historia full av svek och våldsam död. Ett annat mystiskt fall är när Sacha försvinner en tidig morgon från sitt hem i Bromma. Det är hennes man som anmält Sacha försvunnen och när polisen sedan gräver djupt pekar bevisen i en oväntad riktning.

Premiär: 29 augusti
Antal episoder: 8
Pressansvarig: Fredrik Jönsson, fredrik.jonsson@viaplaygroup.com 

Bunkerkvinnan
Isabel Eriksson
blev drogad och kidnappad av doktor Martin Trenneborg under deras andra dejt. När Isabel sedan vaknade upp befann hon sig i en bunker, som Martin Trenneborg hade spenderat flera år för att bygga. Hans plan var att hålla Isabel och andra kvinnor inlåsta i bunkern. Doktor Martin Trenneborg fick smeknamnet “Swedens Fritzl” i internationell press. Skräckhändelsen ägde rum 2015, men än i dag förföljer den Isabel Eriksson. I dokumentären Bunkerkvinnan berättar hon sin historia och återvänder till en bunker, rekonstruerad som den Martin Trenneborg hade byggt. Isabel lider av grav posttraumatiskt stressyndrom till följd av ett fasanfullt trauma som gör att hon inte kan leva ett normalt liv.

Premiär: I höst
Antal episoder: 3
Pressansvarig: Fredrik Jönsson, fredrik.jonsson@viaplaygroup.com 

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.


Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor


Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.