Rififikupp i Trollhättan fångas på övervakningsfilm - här är veckans fall i Efterlyst

13 mars 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Dessutom får vi se ett nytt avsnitt av Svenska fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 14 mars, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

VÄRMDÖ: Död man återfanns i väska i skogen
Efterlyst rapporterar om det uppmärksammade fallet där kvarlevorna av en man i 35-årsåldern hittades i ett skogsparti på Värmdö på söndagen. Han var anmäld försvunnen sedan några dagar, och en 19-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Men en man och en kvinna har också häktats i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkta för mordet.

STOCKHOLM: Vittne kan ha sett mördarens flykt
Efterlyst besöker Bredäng i sydvästra Stockholm, där en man sköts till döds vid 23-tiden på kvällen den 7 mars. Nu vädjar polisen till vittnen att höra av sig och släpper nya uppgifter för att komma vidare med utredningen.

KARLSTAD: Vem kidnappades i Gruvlyckan och varför?
Efterlyst är i Karlstad och söker ledtrådar till det mystiska människorov som ägde rum i stadsdelen Gruvlyckan förra fredagen. Det finns ingen person anmäld försvunnen, och polisen vet ännu inte vem som blev kidnappad. Man söker nu uppgifter om en van eller skåpbil och släpper nu ny information.

SVERIGE: Gäller andra lagar i skolan när lärare misshandlas?
Efterlyst granskar våldet i skolan. Vi hör lärare vittna om att ha blivit misshandlade av elever och undrar om andra lagar gäller i skolan än i övriga samhället. Och det juridiska läget är oklart. Vad får eller får inte en lärare göra i sin nödvärnsrätt.

TYRINGE: Tjuv stal 400 kilo tung kyrkklocka
Efterlyst tar upp det märkliga fallet där en 400 kilo tung kyrkklocka stals från Tvärskogs kapell i Tyringe utanför Hässleholm. Efter flera försök lyckades de. Men hur de lyckades baxa bort den tunga klockan, och varför den stals är fortfarande en gåta.

GÖTEBORG: Tjuvar plundrade kvinna på 85 000 kronor
Efterlyst hjälper polisen att få tag på de som plundrade Maria via hennes telefon. Genom en simpel fickstöld kunde en man stjäla Marias telefon. Men dagen efter sågs en kvinna handla andra mobiltelefoner för 85 000 kronor genom att använda betalappen i hennes telefon. 

TROLLHÄTTAN: Rififikupp mot guldsmedsbutik
Efterlyst söker tjuvarna som sågade sig igenom en sidovägg och plundrade en guldsmedsbutik i Trollhättan i februari. Tidigt en söndagsmorgon lyckades de ta sig in i fastigheten för att gå in i butiken utan insyn och tog med sig guld till värde av 350 000 kronor. 

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: ruben.labbe@viaplaygroup.com 

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)