Gå till huvudinnehåll

Så här sänder Viaplay Champions League

10 september 2024

Om en vecka är det dags att sparka igång Uefa Champions League 2024/25 – med fler matcher än någonsin. Alla Viaplay-kunder som har Viaplay Total kommer att kunna se alla matcher från världens mest prestigefyllda turnering. Varje omgång får tittarna även se storlag på TV6 – plus studiosändningar med eminenta experter som guidas av programledaren Richard Henriksson.
– Att få vara en del av de häftigaste fotbollskvällarna med de allra största lagen och stjärnorna är ett stort privilegium, säger Richard Henriksson.

I slutet av maj blev det officiellt att Viaplay Group har förvärvat de exklusiva sändningsrättigheterna för världens mest prestigefyllda turnering, Uefa Champions League. Ett avtal som sträcker sig till och med säsongen 2026/2027. Om en vecka är det dags att sparka igång säsongen 2024/2025.

Alla kunder som har Viaplay Total genom Viaplay kommer att kunna se alla matcher från världens mest prestigefyllda turnering. Turneringen kommer även att visas på TV6 där det blir två matcher per vecka, tisdagar och onsdagar, med avspark klockan 21.00.

– Det här känns jättebra, jag är väldigt förväntansfull. Med det nya spelformatet och vår starka uppställning kommer den här säsongen blir otroligt kul, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

Viaplay och TV6 kommer att ha studiosändningar varje speldag, med start klockan 20.00. Studion leds av programledaren Richard Henriksson och vid sin sida har han starka experter som bland andra Fredrik LjungbergErik Niva och Bojan Djordjic.

– Det nya formatet innebär att vi har stormatcher varje kväll med lag som engagerar våra tittare. Vår ambition är att ge matcherna och turneringen den inramning som de förtjänar, säger programledaren Richard Henriksson.

Det klassiska formatet med gruppspel i Champions League har bytts ut mot ett ligaformat. Varje klubb spelar minst åtta matcher mot åtta olika motståndare, fyra hemmamatcher och fyra bortamatcher. Det blir fler matcher under hela turneringen, totalt 189 matcher live under 19 veckor.

Den första veckan av Champions League blir speciell med tre speldagar. Under tre dagar - tisdag, onsdag och torsdag - är det fullt med stormatcher. Då kan tittarna se Milan-Liverpool, Manchester City-Inter och Atalanta-Arsenal på Viaplay.

– Det går redan nu att hävda att själva spelkvaliteten kommer vara högre i Champions League 2024/25 än något fotbollssporten tidigare skådat. Numera är de främsta klubblagen så väl sammansatta, så samkörda och så välorganiserade att det är omöjligt för landslagsfotbollen att konkurrera. De är dessutom inne i en ständig utveckling och uppgradering, så de lag som inte ständigt växer och förbättras kommer snabbt att passeras och konkurreras ut, säger Viaplays expert Erik Niva.

Jennifer Kücükaslan kommer att vara reporter på arenorna under Champions League-kvällarna och matcherna kommer att kommenteras av Niklas HolmgrenHenrik StrömbladClaes Andersson och Anders Bjuhr.

Förutom Champions League sänder Viaplay i Sverige även Premier League, svensk landslagsfotboll, FA-cupen, Bundesliga, OBOS Damallsvenskan, Women's Super League, Carabao Cup och EFL Championship.

SÄNDNINGSTIDER PREMIÄRVECKAN

Tisdag 17 september:
18.45: Young Boys-Aston Villa och Juventus-PSV Eindhoven
21.00: Milan-Liverpool (Anders Bjuhr och Glenn Strömberg, samt Jennifer Kücükaslan onsite), Bayern München-Dinamo Zagreb, Real Madrid-Stuttgart, Sporting-Lille
20.00-23.30: Champions League-studion: Richard Henriksson, Fredrik Ljungberg och Erik Niva

Onsdag 18 september:
18.45: Sparta Prag-Salzburg och Bologna-Sjachtar Donetsk
21.00: Manchester City-Inter (Niklas Holmgren och Fredrik Ljungberg, onsite), Paris Saint-Germain-Girona, Club Brügge-Dortmund, Celtic-Slovan Bratislava
20.00-23.30: Champions League-studion: Richard Henriksson, Lars Lagerbäck och Erik Niva

Torsdag 19 september:
18.45: Feyenoord-Leverkusen och Röda Stjärnan-Benfica
21.00: Atalanta-Arsenal (Anders Bjuhr och Glenn Strömberg, samt Jennifer Kücükaslan onsite), Monaco-Barcelona, Atlético Madrid-Leipzig, Brest-Sturm Graz
20.00-23.30: Champions League-studion: Richard Henriksson, Bojan Djordjic och Fredrik Ljungberg

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.