Gå till huvudinnehåll

Säsongspremiär för Efterlyst – och här är veckans fall

28 augusti 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 välkomnar programledaren Hasse Aro tittarna tillbaka till Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Följt av säsongspremiären av Svenska Fall kl 21.00 på Viaplay och TV3. 

Här är fallen i säsongspremiären av Efterlyst - imorgon, torsdag 29 augusti, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

NORGE: Svensk gängkriminalitet skakar Norge
Efterlyst är i Norge och rapporterar om de svenska kriminella gängen som etablerat sig i samtliga polisdistrikt. Vi besöker Tromsö, där narkotikahandel och bedrägerier blivit ett stort problem. I Oslo skildrar vi omfattningen av de svenska kriminella gängens framfart. Hur kan norsk polis få stopp på narkotikasmugglingen, bedrägerierna och gängens våldskapital?

VÄXJÖ: Överfallsvåldtäkt i Strandbjörksparken
Efterlyst hjälper polisen i Växjö för att få tag i den våldtäktsman som natten till söndagen den 28 juli brutalt överföll och våldtog en 22-årig kvinna i Strandbjörksparken. Hon tog cykeln för att åka hem efter ett besök på den irländska puben Sláinte på Bäckgatan i centrala Växjö, men återfanns liggande mycket medtagen i parken. Nu söker polisen tips och iakttagelser från den aktuella natten.  

SVERIGE: Unga kvinnor och grova våldsbrott
Efterlyst granskar flera fall där unga kvinnliga förövare har utfört grova våldsbrott. Trots att våldsbrott utförda av unga kvinnor är mycket ovanliga, har det i närtid inträffat flera uppmärksammade fall. Gäst i studion är kriminologen Jenny Yourstone.

STOCKHOLM: Sommarens syrainbrott
Efterlyst tar upp sommarens uppmärksammade inbrottsvåg i Stockholm, där tjuvarna använt sig av salpetersyra för att fräta sönder låsen. Polisen togs på sängen av de 52 inbrotten och inbrottsförsöken, men det visade sig vara en metod som använts av kriminella nätverk i stora delar av Europa. Europol flögs in till Stockholm, men plötsligt upphörde inbrottsvågen. Spåren ledde ut i Europa igen.

STOCKHOLM: Vem har filmerna av morden på Momo och Layth?
Efterlyst hjälper åklagaren Hanna Cardell med att efterlysa de filmer som ska visa morden på de två 14-åringarna Momo och Layth som mördades i slutet av sommaren 2023. Ett tjugotal personer är häktade eller placerade på SIS-hem, och det finns en mordmisstänkt 31-årig man. Men för att föra åtalet vidare vill åklagaren få tillgång till de filmer som tidigare cirkulerat på sociala medier. Inlämnaren kan vara anonym.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige:

fredrik.jonsson@viaplaygroup.com

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

 

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.