Se trailern för Peter Mangs - En seriemördares hemlighet med premiär 1 februari på Viaplay och TV3

26 januari 2024

Loading the player...

Se trailern för den nya dokumentärserien Peter Mangs - En seriemördares hemlighet signerad grävande journalisten John Mork. Hans långvariga kommunikation med Peter Mangs har resulterat i nya sammanträffanden om ytterligare brott i delstaten Florida som tidigare aldrig undersökts. Serien i tre delar har premiär den 1 februari på Viaplay och TV3. 

Dokumentärfilmaren John Mork får tag på ett pappersark av dömde seriemördaren Peter Mangs som innehåller noter och texter till en låt kallad ”Under The Radar”. I låten har Mangs dolt ledtrådar till två olösta mord i Florida. Till sin hjälp att lägga pusslet anlitar Mork bland andra musikern Christian Olsson. Det är upptakten till Viaplays nya dokumentärserie Peter Mangs – En seriemördares hemlighet i tre delar.

Nu släpps trailern till Peter Mangs – En seriemördares hemlighet som har premiär torsdagen den 1 februari och är en del av innehållet i Krimtorsdag under våren på Viaplay och TV3.

Seriemördaren Peter Mangs är dömd till livstids fängelse efter att under flera år stått bakom flera skjutningar som satte skräck i medborgarna i Malmö. Men han bodde också under en tid i Florida och det visar sig finnas flera olösta mord som sammanfaller med hans vistelse där. 

– Denna mystiska mordgåta ledde oss över halva världen, och jag ser nu fram emot att äntligen kunna dela våra omvälvande upplevelser med tittarna. Att samarbeta nära John Mork och några av USA:s mest framstående mordutredare i vår strävan efter sanningen har varit både inspirerande och skrämmande när vi har börjat förstå omfattningen och ondskan i det Peter Mangs själv kallar "verksamheten", säger Joel Karsberg, exekutiv producent som också är en av skaparna bakom den internationella kritikersuccén Surviving R. Kelly

Dokumentärserien Peter Mangs – En seriemördares hemlighet är producerad och skapad av produktionsbolagen A Rabbit Hole och Kreativ Inc tillsammans med grävande journalisten John Mork. Exekutiva producenter är förutom Joel Karsberg även Jennifer Sims. Exekutiv producent på Viaplay Group är Magnus Coinberg.

Trailern går att ladda ner i pressmeddelandet och går att se här

#PeterMangs #UnderTheRadar #AViaplayDocumentary

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)