STAR FMs nya morgonshow – två blir tre

20 juni 2024

Viaplay Group har nyligen rekryterat Ingemar Allén och Peter Sandholt från Mix Megapol till STAR FMs nya morgonshow – STAR Morgon. Två kommer nu att bli tre när Josefin Crafoord också blir en del av STAR Morgon. Ingemar och Peter från ”Morrongänget” har i över 25 år dominerat radiomarknaden i Västsverige med sitt mycket populära morgonprogram. Josefin har sänt morgon på STAR FM sedan 2020 tillsammans med Jesse Wallin som nu går i pension.

Ingemar Allén och Peter Sandholt är välrenommerade radiopersonligheter som gett Västsverige ett glädjefyllt uppvaknande med aktuellt, relevant och humoristiskt innehåll under flera decennier. Efter 15 års lokala sändningar på Mix Megapol byter de från lokal till nationell publik, när de efter sommaren kommer att höras i hela landet i radiokanalen STAR FM. Framöver tillsammans med Josefin Crafoord:

– Josefin (Jossan) har sedan 2020 skapat en stark relation med STAR FMs lyssnare och jag är övertygad om att hennes personlighet kommer att komplettera Ingemar och Peter perfekt. Målsättningen är att skapa en ny nationell morgonshow med potential att nå P4s publik och på så sätt flytta fram STAR FMs position som Sveriges tredje största kommersiella radiokanal, säger Christer Modig, chef för Viaplay Groups radioverksamhet.

Lansering och sändningsstart för den nya morgonshowen i STAR FM blir den 2 september 2024. Morgonshowen med Ingemar, Peter och Jossan kommer sändas via STAR FMs nationella nätverk, både på FM, DAB+ och online.

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.