Tinderrånare fångad på övervakningsfilm i Västerås - här är veckans fall i Efterlyst

21 februari 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Följt av säsongspremiären av Svensk fall kl 21.00 på Viaplay och TV3. 

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 22 februari, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

STOCKHOLM/DALARÖ: Polisen har gripit misstänkt i mordet på Curre
Efterlyst har sänt flera inslag om mordet på 74-årige Curt “Curre” Sederström, som hittades avrättad i ett skogsparti intill Dalarövägen den 26 augusti. Polisens utredning går framåt, bland annat efter tips till Efterlyst, och i tisdags anhölls en man misstänkt för inblandning i mordet.

TORSHÄLLA: Skjuten till döds på väg till jobbet
Efterlyst tar upp det sorgliga mordet på 46-åriga Maria. Hon sköts till döds på morgonen den 11:e december 2023, på väg till sitt jobb som fastighetsskötare. I lördags häktades en man som skäligen misstänkt för mordet. Men polisen söker fortfarande tips.

TROLLHÄTTAN: Försök till grov våldtänkt
Efterlyst är i Trollhättan och hjälper polisen att lösa ett försök till grov våldtäkt i området Strömslund i Trollhättan. Mitt på dagen den 5 februari promenerade en 30-årig kvinna i skogen söder om Forngården, då en man attackerade henne, men hon gjorde kraftigt motstånd. En bil, ett promenerande par och skador på gärningsmannen kan föra utredningen vidare.

GÖTEBORG: Var finns kvinnan som bedrog åldringar?
Efterlyst hjälper polisen i Göteborg att slutgiltigt klara upp den våg av bedrägerier som drabbade åtskilliga äldre personer förra våren och startade i Västsverige. Efter noggrant polisarbete kunde tre personer gripas och dömas till fängelse. Men den fjärde bedragaren, en 28-årig kvinna, har smitit undan och är häktad i sin utevaro.

VÄSTERÅS: Han lurades i Tinderfälla
Efterlyst skildrar ett brutalt rån i Västerås den 11 december förra året, där en 26-årig man tror att han ska på dejt med “Felicia 23”, en tjej han stämt träff med på Tinder. I Skiljebo centrum blir han istället knivhuggen i armen och rånad av två unga män. Men en av rånarna skulle inte försökt ta ut rånoffrets pengar i en Bankomat.

VÄSTERÅS: Ann nomineras till Civikuragepriset för insatsen i Tinderfällan
I rånet med Tinderfällan i Västerås gjorde 55-åriga Ann en mycket hjältemodig insats, när hon fick syn på attacken och konfronterade rånarna som gav sig av. Hon försökte stoppa blödningen i armen på rånoffret, 26-årige Jakob, och larmade polisen. Hon är nu nominerad till Civilkuragepriset.

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: ruben.labbe@viaplaygroup.com 

Efterlyst är ett av Sveriges äldsta tv-program, som startade 1990 och har under sina nu 63 säsonger hjälpt polisen att lösa ett stort antal grova brott, främst tack vare tittarna. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion och på plats där brotten händer, runt om i Sverige. Tittarna får inte bara de senaste nyheterna utan också en helhetsbild av de aktuella brotten, som ofta kan vara svåra att överblicka när rubrikerna briserar i medierna. Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)