Gå till huvudinnehåll

Tittarfavoriten Efterlyst är tillbaka

15 augusti 2024

Med över 30 år i bagaget är tittarfavoriten och Sveriges brottsbekämpare Efterlyst tillbaka. Efterlyst har säsongspremiär torsdag den 29 augusti på Viaplay och TV3.
– Att programmet har levt så länge visar hur viktigt det är, säger Efterlysts programledare Hasse Aro.

Tittarfavoriten, tillika Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst är tillbaka i höst. TV-programmet, som har löst ett stort antal grova brott, startar sin 64:e säsong och självklart är det Hasse Aro som leder programmet.

– Jag tycker det är bra att Efterlyst fortsätter då utmaningarna i samhället är större än någonsin. Tillsammans med våra tittare är vi en viktig resurs för polisen och samhället. Vi hoppas kunna fortsätta bidra i kampen mot brottsligheten, säger Efterlysts programledare Hasse Aro.

Direktsänd brottsbekämpning, analyser av högprofilerade fall, det senaste inom kriminalteknik och hundratusentals engagerade tittare som aktivt assisterar polisen i att identifiera och fånga brottslingar runt om i landet. Sedan första avsnittet sändes 1990 har Efterlyst genom åren hjälpt polisen att lösa hundratals grova brott, främst tack vare tittarnas hjälp.

I år stoltserar Efterlyst med två Kristallen-nomineringar. Dels för Årets Nyheter och Aktualitetsprogram, dels kan Hasse Aro prisas som Årets manliga programledare.

– Vi är stolta att vara nominerade i Kristallen ännu en gång. Det visar hur viktigt programmet är och att vi har ett starkt team som fortsätter leverera ett aktuellt kriminalprogram. Vi har haft trogna tittare i många år och därför känns det otroligt roligt att få sätta igång den 64:e säsongen av Efterlyst, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige.

Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion samt på plats där brotten händer, runt om i Sverige. Tittarna får inte bara de senaste nyheterna utan också en helhetsbild av de aktuella brotten, som ofta kan vara svåra att överblicka när rubrikerna briserar i medierna. 

Höstens experter i studion är bland andra åklagare Zilla Hirsch och Anna Svedin samt advokaterna Carla Pantzar, Johan Eriksson och Thomas Bodström.

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. Premiären är den 29 augusti.

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.