Tittarrekord för Viaplay Vinter – som växer ytterligare

26 mars 2024

Årets säsong blev en tittarsuccé för Viaplay Vinter. Tittarsiffrorna visar att 2 av 5 svenskar har sett sändningarna – motsvarande en total räckvidd på 3,9 miljoner människor. Tour de Ski lockade flest tittare och slog rekord från de tre senaste säsongerna på Viaplay, TV6 och TV10.
– Det är enormt glädjande att en redan enorm publik visar sig ha potential att växa. Vi levererar en stark produkt och fortsätter att utveckla bevakningen, säger Jonas Berg, exekutiv producent för Viaplay Vinter.

Vintersport är en lägereld för svenskarna under de mörkaste månaderna på året. Och den senaste säsongen, som avslutades med alpint i helgen, är inget undantag.

Viaplay Group har haft rättigheterna de senaste tre säsongerna under namnet Viaplay Vinter. Tittarsiffrorna har varit höga sedan start men ökade denna säsong på flera fronter. Störst ökning hade världscupen i längd som lockade 17 procent fler tittare än förra säsongen. Dessutom satte Tour de Ski rekord med flesta antal tittare och en ökning med fyra procent jämfört med fjolårets upplaga. Enligt siffrorna från MMS lockade avslutningsetappen den 7 januari totalt 1 460 000 tittare på TV6, men den faktiska siffran är betydligt högre med antalet tittare på Viaplay inräknade. Även på Viaplay ökade antalet unika tittare på Tour de Ski.

Viaplay Vinter hade en total räckvidd på 3,9 miljoner för sina sändningar vilket innebär att 2 av 5 svenskar såg tävlingarna på TV6 och TV10.

– Vi lägger en fantastisk säsong bakom oss och konstaterar att den kommande vintern har alla förutsättningar att bli ännu starkare. Samtliga FIS-rättigheter i Österrike adderas då till Viaplay Vinter – och säsongen kulminerar förstås med VM-månaden i februari-mars, säger Jonas Berg, exekutiv producent för Viaplay.

Viaplay Vinter sändes under perioden november-mars med profiler som Peter Jihde, Johanna Ojala, Anna-Karin Strömstedt, Johan Olsson, Teodor Peterson, Jessica Lindell Vikarby och Frida Hansdotter. Viaplay har FIS-rättigheterna till och med säsongen 2025/2026.

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.