Två nya säsonger av succéserien Strandhotellet

23 augusti 2023

I går hade den andra säsongen av Viaplays succéserie Strandhotellet premiär. Nu är det även klart att det blir ytterligare två säsonger. Inspelningen pågår för fullt i Varberg. Strandhotellet bygger på en idé av deckardrottningen Camilla Läckberg.
- Detta är ett kvitto på seriens framgång vilket jag är lika glad som ödmjukt stolt över. Jag tycker verkligen att tittarna ska dyka ner i andra säsongen av Strandhotellet på Viaplay nu och bär med er att det kommer mer, säger Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg har länge vurmat för de traditionella såporna från nittiotalet och önskat att genren skulle få en renässans. Hennes spaning stämde. Även tittarna hade längtat efter den moderna såpan. Läckbergs första serie Lyckoviken har redan haft fyra extremt framgångsrika säsonger på Viaplay. När hennes nya satsning Strandhotellet hade premiär på Viaplay i våras blev det en omedelbar tittarsuccé. Strandhotellet var den mest sedda egenproducerade dramaserien på Viaplay första premiärdygnet under hela 2022 och hittills i år. Under sändningsperioden i våras låg Strandhotellet på topplistan över de mest sedda serierna på Viaplay vecka efter vecka. I går hade den andra säsongen premiär på Viaplay och redan nu är det klart att det blir mer av av succéserien. Inspelningarna av säsong tre och fyra pågår just nu i Varberg.

- Det är en ren ynnest att få fortsätta bygga intrigerna kring familjerna Gyllenmark och Grip i lilla Saltsjövik. Det är en dröm som går i uppfyllelse att jag fått skapa en ny genre med den moderna såpan och jag är så glad att tittarna tagit både Strandhotellet och Lyckoviken till sina hjärtan. Nu längtar jag efter att dyka ner i fortsättningen av Strandhotellet och kommer givetvis besöka inspelningen i Varberg. Kanske dyker jag upp i en mindre roll igen också, säger Camilla Läckberg.

Strandhotellet handlar om de två rivaliserande affärsfamiljerna Gyllenmark och Grip i kuststaden Saltsjövik. Första säsongen slutade minst sagt dramatiskt när ex-paret tillika konkurrerande hotellcheferna Sebastian (Filip Wolfe Sjunnesson) och Julie (Sofia Karemyr) bestämmer sig för att fly tillsammans men kärleksresan slutar i en fruktansvärd bilolycka. Samtidigt utreds omständigheterna kring Sebastians syster Petras död. Blev hon mördad? Och vad har Werner Gyllenmarks (Samuel Fröler) svärmor (Marianne Mörck) egentligen för agenda när hon dykt upp i Saltsjövik? Intrigerna tätnar när andra säsongen nu har premiär på Viaplay.

- Andra säsongen är lite tyngre än första. Karaktärerna fördjupas då vi mer har satt dem och blivit varma i kläderna så att säga. Det blir lite mer humor också. Det är skitkul att den andra säsongen redan har premiär. Nu är hela ensemblen samlad igen i Varberg och lever kollo-liv tolv timmar om dagen för ytterligare två säsonger, säger Samuel Fröler. 

Strandhotellet säsong två består av åtta avsnitt. Jenny Grewdahl är producent och Kristoffer Graci exekutiv producent från Creative Society Production. Lovisa Löwhagen och Jakob Vasell är huvudförfattare. Säsong tre och fyra kommer ha premiär längre fram på Viaplay.

#Strandhotellet #strandhotelletviaplay

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay i Sverige