Gå till huvudinnehåll

Unika bilder när tjuvarna rammar byggnaden - här är veckans fall i Efterlyst

11 september 2024 - Senast uppdaterad 18 september 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 välkomnar programledaren Hasse Aro tittarna tillbaka till Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Dessutom får vi se ett nytt avsnitt av Svenska Fall kl 21.00 på Viaplay och TV3.

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 12 september, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

STOCKHOLM: Smash and grabkupp i Mariehäll

Efterlyst hjälper polisen med kuppen mot ett mobiltelefonföretag i Mariehäll i nordvästra Stockholm. Det var natten till den 26 juni som flera gärningspersoner bröt sig in och kom över stöldgods till ett värde av närmare 1,3 miljoner kronor. På de unika övervakningsbilderna ser vi tjuvarna ramma byggnaden med en stulen hjullastare. 

AVESTA: Mordbrännare attackerade butik

Efterlyst jagar mordbrännaren som den 24 juli kastade in en flaska med brännbar vätska och totalförstörde en butik på Malmgatan i centrala Avesta. Det var den 24 juli mannen gick till attack mot butiken, och polisen vill nu ha hjälp med hans signalement.

VIMMERBY: Lennart utsattes för rånförsök på kyrkogård

Efterlyst besöker Vimmerby och har träffat 64-årige Lennart som överfölls av två maskerade män på Vimmerby kyrkogård medan han besökte en grav. De försökte tilltvinga sig Lennarts bankkort och kontanter, men han lyckades avvärja rånet. Rånarna är fortfarande på fri fot och förhoppningsvis kan Efterlyst hjälpa till att gripa dem.

GÄVLE: Tjejgäng misshandlade Nellie och filmade överfallet

Efterlyst tar upp misshandeln av då 13-åriga Nellie vid Stortorget i centrala Gävle i juni. Hon överfölls av ett gäng tjejer, som spottade henne i ansiktet, drog ner henne på gatan och sparkade henne i magen och i huvudet. Överfallet filmades av förövarna och lades sedan ut på Snapchat, och polisen har ännu inte fört misshandeln till åtal. Varför har det tagit så lång tid, när allt är dokumenterat på video? Och varför läggs grova brott ut på sociala medier?

SVERIGE: Civilkuragepriset är tillbaka

Efterlyst öppnar nomineringarna för 2025 års Civilkuragepris. Det här året delas prissumman på 100 000 kronor ut i 39-årige Mikael Janickis minne. Mikael sköts ihjäl framför sin 12-årige son i Skärholmen tidigare i år när han konfronterade ett ungdomsgäng. I år vill Efterlyst i samarbete med Stiftelsen Tryggare Sverige bekräfta att Mikaels insats inte var förgäves och att Civilkurage aldrig har varit viktigare. 

 

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige:

fredrik.jonsson@viaplaygroup.com

Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.