Viaplay förlänger med UFC i ett nytt flerårigt avtal

12 januari 2024

Viaplay säkrar sina exklusiva rättigheter att visa UFC, världens ledande organisation för mixed martial arts (MMA). Ett nytt flerårigt avtal innebär att Viaplay som streamingtjänst kommer sända minst 40 UFC-evenemang live varje år. Dessa inkluderar både UFC:s numrerade galor och UFC Fight Nights.
– Det här mycket goda nyheter, inte minst för våra kampsportfans runt om i Norden. Att fortsätta kunna erbjuda detta spännande MMA-mästerskap i Sverige och även i våra nordiska grannländer visar än en gång att Viaplay är den självklara hållplatsen för livestreamad sport, säger Lotta Folcker, sportchef på Viaplay i Sverige. 

Viaplays nästa UFC-evenemang är UFC Fight Night, där vi får följa returmatchen mellan Magomed Ankalaev och Johnny Walker. Matchen äger rum imorgon den 13 januari. En vecka senare, den 20 januari, äger årets första gala med UFC 297 rum, på Torontos Scotiabank Arena. Här förväntar vi oss en episk titelmatch mellan ärkerivalerna Sean Strickland och Dricus du Plessis. I damernas bantamvikt får vi se Raquel Pennington och Mayra Bueno Silva i jakten på mästartiteln.

– Det här var en av de bästa nyheterna att inleda 2024 med. Jag ser verkligen framemot att få fortsatt följa och rapportera om UFCs alla galor och matcher på Viaplay framöver. Om man som tittare vill följa fighters i världsklass och njuta av kampsportsunderhållning när den är som bäst, ja då är UFC ett måste, säger Magnus "Jycken" Cedenblad, MMA-expert på Viaplay. 

Viaplays expert tillika UFC-proffset Pannie Kianzad ser framemot att följa mästerskapet framöver. 

– Det är verkligen en fantastisk nyhet att vi förlänger med UFC, både för mig som atlet men även som expertkommentator att få kommentera kampsport på högsta nivå på en av Sveriges största plattformar, Viaplay. Vi har enormt stora matcher framför oss under året, som jag är taggad på att kommentera. Jag laddar även inför min egen match i mars, missa inte det, säger Pannie Kianzad. 

I tillägg till varje match från huvudkortet visar Viaplay även underkortsmatcherna från alla evenemang där en nordisk fighter tävlar. UFC:s nuvarande lista inkluderar bland andra lokala stjärnor såsom de svenska talangerna Pannie Kianzad och Josefine Knutsson, den danska trion Nicolas Dalby, Damir Hadžović och Mark Madsen, norsksvenske tittarfavoriten Jack Hermansson och norskan Ivana Petrović.

– Vi har ett långt samarbete med Viaplay och kan verkligen inte önska oss en bättre samarbetspartner att hjälpa oss växa vårt varumärke i Norden. Deras passion och engagemang har varit väldigt viktiga för vår affär, och vi ser fram emot att fortsätta skapa nya stjärnor och leverera världens bästa MMA-evenemang till våra fans i Norden, säger David Shaw, EVP International and Content på UFC.

Alla evenemang från UFC kommer att kommenteras på svenska av bland annat Viaplays experter Magnus Cedenblad, den svenska UFC-stjärnan Pannie Kianzad och sportkommentatorn Tim Sasivanij.

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)