Viaplay gör ocensurerad dokumentär om Ace of Base

21 november 2023

Viaplays nya dokumentärserie All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base kommer visa den ocensurerade historien om ett av Sveriges mest framgångsrika popband – Ace of Base. Dokumentären i tre delar är en fascinerande historia där storslagna popdrömmar, listettor och pengar krockar med skoningslösa motgångar, prestationsångest och krossade vänskapsrelationer. All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base har premiär exklusivt på Viaplay under nästa år.
- Det är verkligen en opolerad dokumentärserie om Ace of Base med unikt material från 90-talet och en djup, autentisk och ärlig insyn i vår resa genom både med- och motgångar, säger Ulf Ekberg. 

Ace of Base är Sveriges tredje största popexport efter Abba och Roxette. Bandets första skiva "Happy Nation" släpptes 1993 och är än idag tidernas största debutalbum – med 25 miljoner sålda exemplar. Popkvartetten som ingen trodde på blev, tack vare superhits som "All that She Wants" och "The Sign", en världssensation och kickstartade det svenska popundret.

Men bakom framgångarna döljer sig också ett djupt och i många avseenden okänt mörker. Ulf Ekberg dödshotas av högerextremister, uppträder i skottsäker väst och tvingas ha livvakter med sig under världsturnéerna. Jenny Berggren attackeras av ett tyskt fan i sitt hem, vilket traumatiserar henne för livet. Bråk om låtar och pengar skapar ytterligare slitningar i kvartetten. När bandet står på den absoluta toppen av sin karriär i mitten av 1990-talet börjar bandmedlemmarna – Ulf Ekberg samt syskonen Jonas, Jenny och Malin Berggren – långsamt brytas ner av gamla och nya demoner.

- Några bitar gör ont att se, andra gläder mig. Som verkligheten själv ungefär. Vi har kämpat, missat, älskat och förlåtit. Vi har gjort en världskarriär och i den åkt till månen och tillbaka. Livet hemma hade sex gånger högre gravitation helt plötsligt, och det var lätt att tappa fotfästet när man var ute och jobbade. Men vi höll varandra på jorden och bar ofta varandras bördor. Det är jag kanske mest stolt över idag, säger Jenny Berggren.

Genom unikt och privat videomaterial som tagits av bland andra Ulf Ekberg under de mest turbulenta åren, får vi följa hur de fyra vännerna från Göteborg tacklade kändisskapets med- och motgångar.

- Många dokumentärer om artister och grupper kan vara ganska polerade och selektiva i sin berättelse. Denna dokumentär är ärlig och belyser både framgångar och utmaningar. Det används tidigare opublicerat material från 90-talet som ger tittarna en chans att uppleva vår historia på ett nytt sätt, säger Ulf Ekberg.

Dokumentärserien i tre delar om Ace of Base släpps nästa år på Viaplay.

- Vi är otroligt stolta över att få presentera denna fängslande dokumentär om bandet som bröt ny mark för svensk popmusik. Serien navigerar mellan dåtid och nutid, och leder tittarna mellan framgång och fall. Det är minst sagt en fascinerande resa genom vår musikhistoria, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Sverige.  

All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base är producerad av Nexiko. För regi står Jens von Reis och producent är Daniel Andreasson. Exekutiv producent på Viaplay Group är Johan Wennberg.

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor