Viaplay gör uppföljare till Catwalk

18 januari 2024

Efter succén med Catwalk - från Glada Hudik till New York, är Emma Örtlund och vännerna från Glada Hudik-ensemblen tillbaka i en ny dokumentärfilm - Livet efter Catwalk. Vad har hänt sedan vi såg vännerna sist? Vad har de för drömmar och planer för framtiden? Finns fortfarande samma känsla av utanförskap kvar? Detta och mycket mer får vi svar på i Livet efter Catwalk, exklusiv premiär på Viaplay i vår. 

- Vi gör en uppföljare för att se vilka effekter Catwalk - från Glada Hudik till New York gav. Vår övertygelse är att om man syns och finns i det offentliga rummet så får man en chans att göra så mycket mer. Det är så spännande att se hur vardagen har förändrats för dessa underbara människor, och vilka fantastiska synergieffekter resan från Hudiksvall till New York gav, säger Pär Johansson. 

I filmen och serien Catwalk - från Glada Hudik till New York fick vi träffa Emma Örtlund som hade en dröm om att bli modell och få gå på en catwalk. Med hjälp av Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson lyckades Emma och vännerna Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg ta sig ända till New York, där de genomförde en oförglömlig catwalk. 

Nu är ensemblen tillbaka i en ny film, om hur livet har formats efter den internationella succén. Den här gången ställs Emma inför en ny stor utmaning, nämligen att hålla ett brandtal inför en fullsatt Avicii Arena. Dessutom får vi följa arbetet med hur filmen och serien Catwalk inspirerat i skolan, där över 90 000 elever har deltagit i ett undervisningsprogram kring filmen och allas rätt att skina. 

- Arbetet med fördomar, trångsynthet och hat tar aldrig paus utan pågår 365 dagar om året. Vi vill berätta och visa hur man förvandlar detta till förståelse och vänskap. Tillsammans vill vi skapa nya mål som formar framtiden, säger Pär Johansson.

Livet efter Catwalk kommer ha premiär exklusivt på Viaplay i vår.

- Det här är en stark och meningsfull berättelse ur verkligheten som blandar många skratt och leenden - men också svärta om utanförskap och mobbing. Jag är övertygad om att jag inte är ensam om att vilja höra mer om hur det har gått för Emma och hennes vänner, sedan deras hyllade uppträdande i New York, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group Sverige.

Filmen produceras av Storyfire för Viaplay Group. Producent är Pelle Ohrgren och regissör är Johan Skog, som båda även producerade och regisserade Catwalk - från Glada Hudik till New York.

#CatwalkViaplay #Viaplay #ViaplayOriginal

Kontakter

Jenny Nielsen

PR Project Manager

Presskontakt för vårt non-scripted/scripted innehåll och generella pressfrågor