Viaplay sänder dubbla landskamper och Svennis-hyllning

19 mars 2024

En matig fotbollsvecka på Viaplay. Det är stort fokus på förbundskapten Jon Dahl Tomasson som gör sina två första landskamper med Sverige – och båda sänds i TV6 och på Viaplay. Mellan matcherna riktas även många blickar mot Anfield där Sven-Göran Eriksson ska hyllas.
– Vi är glada att få möjligheten att visa Liverpool Legends mot Ajax Legends. Och det känns så klart extra kul med tanke på att Sven-Göran Eriksson får uppfylla sin dröm och sitta på Liverpools tränarbänk på Anfield, säger Viaplays fotbollschef Erik Jansson.

Förra veckan tog förbundskapten Jon Dahl Tomasson ut sin första landslagstrupp. Den kommande veckan ska han göra sina två första landskamper med Sverige. På torsdag den 21 mars spelar Blågult borta mot Portugal och på måndag, om en vecka, väntar Albanien på hemmaplan. Båda matcherna sänds i TV6 och på Viaplay. Matcherna ramas in med studio med programledare Jennifer Kücükaslan och experterna Fredrik Ljungberg, Erik Niva, Lars Lagerbäck och Bojan Djordjic.

– Vi har en häftig period framför oss med landslagsfotboll sju dagar i rad. Vad sägs om England-Brasilien, Frankrike-Tyskland och Spanien-Brasilien för att nämna några matcher. Lägg därtill playoffmatcherna till EM-slutspelet I sommar, säger Viaplays fotbollschef Erik Jansson och fortsätter:

– Höjdpunkten är förstås Sveriges matcher mot Portugal och Albanien. En nystart för landslaget under nya förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson. Viaplay fortsätter bevaka landslaget lika nära och initierat som tidigare. Alla matcher visas på Viaplay och Sveriges matcher även i TV6.

Mellan landskamperna riktas många ögon mot Anfield i Liverpool då Sven-Göran Eriksson ska hyllas där i helgen. Den 76-åriga världstränaren har drabbats av obotlig cancer och berättade för några veckor sedan att han alltid drömt om att få träna Liverpool.

I helgen går den drömmen i uppfyllelse.

Lördag den 23 mars spelar Liverpools legendarer mot Ajax legendarer, och då ska “Svennis” leda Liverpool tillsammans med klubbikonen Ian Rush. Matchen visas i TV6 och på Viaplay, sändningen startar 15.50.

– Vi är glada att få möjligheten att visa Liverpools Legends mot Ajax Legends. Och det känns så klart extra kul med tanke på att Sven-Göran Eriksson får uppfylla sin dröm och sitta på Liverpools tränarbänk på Anfield. Henrik Strömblad och Lars Lagerbäck guidar tittarna genom matchen i TV6 och på Viaplay, säger Erik Jansson. 

Viaplay sänder även Nations League 2024. Där tillhör Sverige C-divisionen och möter Slovakien, Azerbajdzjan och Estland. Nations League spelas mellan 5 september och 19 november.

Sändningstider:

Torsdag 21 mars

20.00, Viaplay/TV6: Portugal-Sverige
Studio: Jennifer Kücükaslan, Erik Niva, Lars Lagerbäck
Kommentatorer: Anders Bjuhr & Fredrik Ljungberg
Reporter: Ludvig Svan

Lördag 23 mars

15.50, Viaplay/TV6: Liverpool Legends-Ajax Legends
Kommentatorer: Henrik Strömblad & Lars Lagerbäck

Måndag 25 mars

18.00, Viaplay/TV6: Sverige-Albanien
Studio: Jennifer Kücükaslan, Fredrik Ljungberg, Bojan Djordjic
Kommentatorer: Niklas Holmgren & Johanna Frisk
Reporter: Ludvig Svan

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.