Gå till huvudinnehåll

Viaplay sänder sommarens sista herrmajor

17 juli 2024

På torsdag är det dags för sommarens sista herrmajor – The Open Championship. Stort fokus på svenskhoppet Ludvig Åberg som är i strålande form.  Viaplay visar hela 28 timmar av tävlingen i TV6 och totalt blir det 48 timmar golf som sänds under fyra dagar.
– Det är jättekul med så här mycket golf i våra kanaler. Det kommer bli spännande att följa hur svenskarna tar sig an The Open, säger Viaplays golfexpert Per-Ulrik Johansson.

Förra månaden var Ludvig Åberg i ledningen i två dagar av US Open, men fick nöja sig med en tolfteplats. Förra veckan var han i ledningen av Scottish Open, men slutade på en delad fjärdeplats. Formen är fin hos 24-åringen.

– Det har varit en väldigt bra säsong för Ludvig. På det sättet han blev tvåa i Masters, det visar vilket starkt psyke han har. Sedan har han följt upp det med bra golf i både US Open och under förra veckan. Han har knackat på dörren i flera stora tävlingar den här säsongen, och segrarna lär komma. Han lär sig hela tiden och jag ser positivt på de här erfarenheterna, säger Viaplays golfexpert Per-Ulrik Johansson.

På torsdag startar The Open Championship, som pågår 18-21 juli. Spelarna är tillbaka på Royal Troon Golf Club, och det är första gången man spelar där sedan Henrik Stenson vann tävlingen på den banan 2016. British Open, som turneringen även kallas, är den sista majorn för herrar den här säsongen.

- Det är enda herrmajorn utanför USA, det är den mest historiska och klassiska tävlingen i världen. Det är svårt att rangordna majors, men det är något speciellt med The Open. De spelar på en linksbana, det är en mer naturlig bana och så ligger den nära vatten. Banan har inte fixats till massor, utan behållit sin naturliga form mer. Därav kullar, ojämna fairways och en vind som även styr enormt mycket, säger Per-Ulrik Johansson och fortsätter:

– Det är en stor omställning för spelarna. Det är kallare väder och vinden kan ändras under dagen – vilket gör att du kan hamna i motvind under näst en hel runda. Bollen rullar och studsar mer, man måste acceptera felstudsar. Du hamnar i lägen där du inte är värd att hamna, sånt får man acceptera. Men det är en charmig tävling att följa.

På torsdag och fredag sänds The Open Championship på TV6, det blir hela 14 timmar golf per dag. All golf från turneringen går att se på Viaplay - totalt 48 timmar under fyra dagar. Viaplay sänder även två featured groups varje dag, torsdag till söndag.

Ludvig Åberg är det stora svenskhoppet på Royal Troon Golf Club. Men det finns ytterligare sju svenska spelare i tävlingen:  Henrik Stenson, Alex Norén, Sebastian Söderberg, Alexander Björk, Vincent Norrman, Jesper Svensson och Charlie Lindh. Stenson blev förste svensk herrspelare att vinna en major när han tog hem British Open 2016. 

– Det är otroligt kul att det går så bra för svenskarna nu. Vi har tre svenskar (Söderberg, Åberg, Svensson) på topp 8 på DP World Tour. Sen har vi då även en Ludvig Åberg som är världsfyra. Superkul, säger Per-Ulrik Johansson.

 

Sändningstider The Open Championship:

Torsdag 18 juli
07.30-21.30, V Sport Golf & TV6 & Viaplay: Huvudsändning, svensk kommentering

Fredag 19 juli
07.30-21.30, V Sport Golf & TV6 & Viaplay: Huvudsändning, svensk kommentering

Lördag 20 juli
11.00-21.00, V Sport Golf & Viaplay: Huvudsändning, svensk kommentering

Söndag 21 juli
10.00-20.00, V Sport Golf & Viaplay: Huvudsändning, svensk kommentering


Kommentatorer: Johan Ryström, Per-Ulrik Johansson, Anders Sjöstrand, Peter Hedblom
Reporter: Erik Bäckrud

Kontakter

Fredrik Jönsson

Sports PR Project Manager

Presskontakt och talesperson för allt sportinnehåll. Även presskontakt för kriminnehåll.