Vittnen på övervakningsfilm i Västerås sökes - här är veckans fall i Efterlyst

14 februari 2024

Imorgon är Krimtorsdag tillbaka på Viaplay och TV3. Först ut kl 20.00 ser vi programledare Hasse Aro ta upp veckans fall i Sveriges ledande kriminalmagasin, Efterlyst. Följt av nya avslöjanden kl 21.00 i dokumentärserien Peter Mangs - En seriemördares hemlighet, avslutande delen, på Viaplay och TV3. 

Här är fallen i veckans avsnitt av Efterlyst - imorgon, torsdag 15 februari, kl 20.00 på Viaplay och TV3:

KÄVLINGE: Vandaler sågar ner ännu fler träd
Efterlyst sände för två veckor sedan ett inslag från Lund, där 160 nyplanterade träd sågats ner av en eller flera okända gärningspersoner. Nu är vi på plats i Kävlinge i Skåne, där ytterligare 70 träd sågats ned i ren vandalism. Är det samma personer som ligger bakom? 

SVERIGE: Rekord i narkotikabeslag
Efterlyst följer upp Tullens rekordbeslag av narkotika 2023. Vi är på plats i Malmö och följer tullens arbete samt gästas av chefen för kontrollavdelningen Jennie von Alten.

STOCKHOLM/DALARÖ: Nytt spår i mordet på Curt
Efterlyst har hittat nya spår i mordet på 74-årige Curt “Curre” Sederström. Vi tog upp fallet i vårt första program för säsongen, men nya uppgifter kan leda framåt: Vem eller vilka kan ha hjälpt honom ut från Södersjukhuset, där han var inlagd i sviterna av en misshandel, för att ta sig till ICA Globen fyra kilometer bort? Han tog sig fram med rullator och hade fyra brutna revben, och gick in på ICA för att ta ut sin pension, men det kan han knappast ha klarat det utan hjälp. 

LINKÖPING: Mordförsök blev mord
Efterlyst är i industriområdet Mjärdevi i Linköping och hjälper polisen att lösa mordet på en 26-årig man på kvällen den 6:e januari i år. Länge låg den skjutne mannen i koma, men i förra veckan stängdes respiratorn av och mordförsöket blev ett mord. Han träffades av tre skott utanför gymmet Korpen collegium, och polisen söker nu vittnen. Var det mördaren som sågs köra elskoter i arton minusgrader och massor med snö på marken?

VÄSTERÅS: Mordförsök på restaurang
Efterlyst hjälper polisen i Västerås att få tips i det försök till ren avrättning som inträffade på juldagen. Mitt i centrala Västerås kommer två gärningsmän in på Pitchers restaurang vid niotiden på kvällen i den fullsatta lokalen, går en trappa upp och avlossar skott mot en man som överlever. Men var det fel offer man valt ut? Den skjutne har inte kunnat ge en förklaring till varför han blev utsatt för mordförsöket.

MALMÖ: Vågen av utlagda hundbullar fortsätter
Efterlyst följer i spåren efter de mängder av utlagda “hundbullar”, fyllda med vassa metallbitar som troligtvis flera personer sadistiskt placerat ut på olika platser i stan för att avsiktligt skada hundar. Var har attackerna hänt? Finns det något mönster?

En kvinna greps i vintras, men attackerna fortsätter.

MALMÖ: Han misshandlades svårt på kyrkogården
Efterlyst skildrar det tragiska fallet med den 63-årige mannen som misshandlades svårt på kyrkogården på Rosengård. Han och hans fru skulle just börja njuta av ett liv som pensionärer tillsammans, men istället hamnade han på sjukhuset i Lund med svåra skallskador, han är ännu inte kontaktbar. Vem eller vilka gjorde sig skyldiga till den grova misshandeln?

För mer info om embargo och videomaterial kring fallen hör av er till Efterlysts pressansvarige: ruben.labbe@viaplaygroup.com 

Efterlyst är ett av Sveriges äldsta tv-program, som startade 1990 och har under sina nu 63 säsonger hjälpt polisen att lösa ett stort antal grova brott, främst tack vare tittarna. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion och på plats där brotten händer, runt om i Sverige. Tittarna får inte bara de senaste nyheterna utan också en helhetsbild av de aktuella brotten, som ofta kan vara svåra att överblicka när rubrikerna briserar i medierna. Efterlyst sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3. 

#Efterlyst #Krimtorsdag #Viaplay #TV3

Kontakter

Ruben Labbé

Sports & PR Manager

(Föräldraledig)