NENT Radio lanserar Lyssnarhjälpen

23 mars 2020 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

I kristider växer vi som människor och radiomediet har historiskt varit en tillförlitlig källa att vända sig till. Så även under coronavirusets framfart. Därför startar nu NENT Radio ett helt nytt initiativ kallat Lyssnarhjälpen för att skapa en gemensam plattform för alla som vill hjälpa sina medmänniskor.
Lyssnarhjälpen startar redan i dag på radiokanalerna RIX FM, STAR FM, Bandit Rock och Power Hit Radio.

Radiomediet har historiskt sett varit en pålitlig och trygg kanal för att sprida trovärdig och aktuell samhällsinformation. Det gäller i högsta grad även idag, och givet de nuvarande och kommande utmaningarna i Sverige kopplat till spridningen av Covid19-viruset har Nordic Entertainment Group (NENT Group) beslutat att göra en gemensam insats med hjälp av sina radiokanaler döpt till Lyssnarhjälpen.

Lyssnarhjälpen är en plattform på Facebook där lyssnarna uppmanas att hjälpa varandra med allehanda vardagsproblem och NENT Radios kanaler hjälper till att skapa kontakter och hitta lösningar. Allt från Maria i Helsingborg som behöver hjälp att handla kattmat, till undersköterskan Peter i Luleå som behöver barnvakt så att han kan jobba. Eller Stefan som söker extra personal för att kunna leverera hemkörd mat till äldre. Lyssnarhjälpen är en utsträckt hand för dig som behöver hjälp och för dig som kan erbjuda hjälp – som privatperson, organisation eller företagare – och som hittills inte riktigt vetat var de ska vända sig.

- För oss är det en självklarhet att försöka hjälpa på alla sätt vi kan, och tillsammans med våra fyra miljoner lyssnare hoppas vi kunna göra skillnad. Det finns många där ute som just nu behöver hjälp för att ta sig igenom vardagen och jag är övertygad om att det finns ännu fler som är villiga att hjälpa. Vår uppgift blir att sätta dem i kontakt med varandra genom våra radiokanaler, säger Christer Modig, verksamhetschef för radio på NENT Group i Sverige.

Lyssnarhjälpen startar redan i dag på Facebook genom radiokanalerna RIX FM och Star FM över hela Sverige, samt Bandit Rock i Uppsala och Stockholm och Power Hit Radio i Stockholm.

 #lyssnarhjälpen

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.