PRESSINFO MTG SPORT: STÖRSTA UFC-BEVAKNINGEN NÅGONSIN

23 maj 2017 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Mycket står på spel när Alexander ”The Mauler” Gustafsson möter Glover Teixeira i ett fullsatt Ericsson Globe på söndag. Nu skruvar MTG Sport, i samarbete med Sportbladet, upp bevakningen av UFC Fight Night Stockholm med dagliga livemagasin, dokumentärer och studioinramning på TV3.  
– Det här är en av våra största sporthändelser i år, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

I jakten på att ta världsmästarbältet i lätt tungvikt blir den andrarankade brasilianaren Glover Teixeira nästa utmaning på vägen för förstarankade Alexander Gustafsson. Redan på onsdag kommer tittarna få följa med i uppladdningen inför UFC:s återkomst till Stockholm, i det dagliga magasinet ”Viaplay Fight Week – UFC Stockholm Special”, som sänds både på MTG:s plattformar och Sportbladet. Direkt från Hilton i Stockholm kommer Niklas Jihde (programledare), Waldo Zapata (expert) och Patrik Syk (reporter, Sportbladet) leda den redaktionella bevakningen inför en av årets största sporthändelser.
– Det här är en av våra största sporthändelser i år. Vi finns på plats där det händer och gör en unik satsning med dagliga livesända magasin, gör redaktionella magasinnedslag i TV3, och så visar vi förstås hela galan exklusivt på Viaplay Fighting, säger MTGs sportchef Per Nunstedt.
– MMA är en viktig del av vår sportbevakning och tillsammans med Viaplay kan vi erbjuda våra besökare högklassig bevakning kring årets största event i Sverige, säger Jessica Linnman, tv-chef på Sportbladet.

"En måste-se-match"
Utöver de dagliga magasinen kommer även presskonferensen och invägningen i Ericsson Globe livesändas och ramas in.
– Intresset för UFC och MMA är väldigt stort bland våra tittare och adderar man då dessutom en match med Gustafsson på hemmaplan i Globen så kommer det här att slå ut allt annat som vi visat i UFC-väg. Det här en stormatch som avgör i vilken riktning som karriären kommer att gå och en ”måste-se-match” för den fightingintresserade publiken, ger MTGs sportchef Per Nunstedt.
Som en del av UFC-bevakningen så kommer det även sändas två nya avsnitt av Viaplays originalserie ”Inside: Alexander Gustafsson”. Avsnitten kommer ge tittarna en unik inblick i ”The Maulers” förberedelser inför galan och rollen som nybliven pappa.
– Den här våren har Alexander Gustafsson varit gästexpert i våra Viaplay Fight Week-magasin och han kommer givetvis att dyka upp i våra program under den här veckan. Ur ett blågult perspektiv så är det förstås också extra kul att det är så många starka svenska fighters, det här har alla förutsättningar för att bli en klassisk gala, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Sändningschema för veckan
Onsdag 24 maj
11.00, Sportbladet, Viaplay, Viaplay Fightings Facebook & viasatsport.se: Viaplay Fight Week - UFC Stockholm Special
16.00, Sportbladet, Viaplay & viasatsport.se: Inside: Alexander Gustafsson del 1
Torsdag 25 maj
11.00, Sportbladet, Viaplay, Viaplay Fightings Facebook & Viasatsport.se: Viaplay Fight Week - UFC Stockholm Special
Fredag 26 maj
11.00, Sportbladet, Viaplay, Viaplay Fightings Facebook & Viasatsport.se: Viaplay Fight Week - UFC Stockholm Special
14:30, Sportbladet, Viaplay, Viaplay Fightings Facebook & Viasatsport.se: Presskonferens UFC Fight Night (Ericsson Globe)
Lördag 27 maj
08:00, Viaplay: Inside: Alexander Gustafsson del 2
11.00, Sportbladet, Viaplay, Viaplay Fightings Facebook & Viasatsport.se: Viaplay Fight Week - UFC Stockholm Special
14:30, Sportbladet, Viaplay, Viaplay Fightings Facebook & Viasatsport.se: Invägning UFC Fight Night (Ericsson Globe)
Söndag 28 maj
11.00, Sportbladet, Viaplay, Viaplay Fightings Facebook & Viasatsport.se: Viaplay Fight Week - UFC Stockholm Special
16.00, Viaplay: Sändningsstart UFC Fight Night
20.30, TV3 & Viaplay: Uppsnack Gustafsson vs. Teixeira
21:00, Viaplay: Alexander Gustafsson vs Glover Teixeira

 

Kontakter

Fredrik S Johansson

Head of Sports PR

Presskontakt för sportinnehåll på Viaplay, TV3, TV6, TV10 och alla V Sport-kanaler.